Phillip Faber afslører vild detalje om dronningen

Da HER&NU mødte Phillip Faber til urpremieren på 'Klods-Hans' satte han ord på, hvordan det har været at arbejde med dronning Margrethe.

Det var en vellykket urpremiere på 'Klods-Hans' i Tivoli lørdag aften, hvor hendes majestæt dronning Margrethe, Phillip Faber og Tobias Praetorius fik stående applaus fra publikum.

LÆS OGSÅ: Ghitas skønne gensyn: Vild med Viggo

Det er førnævnte trio, som står bag forestillingen, hvor 84-årige dronning Margrethe har været scenograf og kostumier, mens Phillip Faber har været komponist, og Tobias Praetorius har været koreograf.

Inden forestillingen satte Phillip Faber ord på, hvordan det har været at arbejde med dronningen.

- Det har været inspirerende. Altså man kan sige, at man indgår i et samarbejde på lige fod, men man har godt kunnet mærke, at det ikke har været en scenograf og kostumier ligesom alle andre, fordi hun har jo en kulturel viden, som hun øser af på en måde, som andre scenografer og kostumierer ikke har. Det har været ret facinerende, sagde han til HER&NU og uddybede:

Artiklen fortsætter under billedet:

Urpremiere på 'Klods-Hans' i Tivoli lørdag den 22. juni 2024
Urpremiere på 'Klods-Hans' i Tivoli lørdag den 22. juni 2024

Der er flere ting ved samarbejdet, som har inspireret dirigenten.

- Hun kan citere H.C Andersens eventyr ordret fra sin hukommelse. Det har været ret fascinerende. Plus at nogle gange har jeg oplevet, at jeg har spillet en skitse til noget musik, og lige pludselig gik dronningen i gang med at tegne et kostume, sagde han og tilføjede:

LÆS OGSÅ: Overvældet dronning Margrethe: - Jeg er fuldkommen paf

- Og da min musik var færdig, så havde dronningen en skitse klar til et kostume. På den måde har vi tre - dronningen, koreograf Tobias Praetorius og jeg - i virkeligheden siddet på kryds og tværs og inspireret hinanden.

Angstprovokerende

Arbejdet med at skabe musik til forestillingen har også budt på mange overvejelser for 39-årige Phillip Faber, da det er første gang, han har komponeret musik til en ballet.

LÆS OGSÅ: Tapre Kate trodser kræften: Støttet af Mary

- Det har været enormt angstprovokerende og underligt, for der er jo ikke nogen, der siger noget, og der er ikke nogen, der synger, så det har været spændende at kaste sig ud i, sagde han og uddybede:

- Plus vi er udenfor, så jeg har tænkt meget over, at man er i karambolage med larmen ude fra Vesterbrogade og forlystelserne. Så alting skal stå meget skarpt. Karakterne og handlingerne skal stå skarpt, sagde han.

LÆS OGSÅ: Jes Dorph-Petersen efter hjerteoperation: Jeg har det godt

Du kan opleve 'Klods-Hans' på Pantomimeteatret i Tivoli frem til den 25. august.

Du kan se hele interviewet med Phillip Faber øverst i artiklen.