Nostalgiske kong Frederik: Mindes ungdommen

Smilene var ikke til at tage fejl af, da kong Frederik deltog ved Den Kongelige Livgardes Årsdagsparade.

Der blev svedt under bjørneskindshuerne, men smilene var ikke til at tage fejl af ved Den Kongelige Livgardes Årsdagsparade i anledning af 366-året for Livgardens oprettelse.

LÆS OGSÅ: Efter operation: Emil tilbage på Havana

Kong Frederik deltog i den festlige dag på Rosenborg Kaserne, hvor han både overrakte Kongens Ur til den bedste soldat og kammerat på det afgående vagthold og besøgte særudstillingen 'Frederik 10. & Forsvaret' i Livgardens Museum.

På udstillingen, der er åben frem til lørdag den 29. juni, kan man blandt andet se hans hjelm fra faldskærmsuddannelsen ved Jægerkorpset, flere af hans uniformer fra pilotuddannelsen og besøg i Afghanistan og Letland.

LÆS OGSÅ: Bolette og Jaffer klar med babynavn

Udstillingen har også et girokort, der dokumenterer at Frederik i sin tid meldte sig ind i sergentmessen i Høvelte for den nette sum af 50 kroner, ligesom man kan se et personligt brev fra kongen til den daværende chef for Den Kongelige Livgarde.

Her orienterer Frederik på venlig vis om, at han vælger at fortsætte sin tjeneste som løjtnant ved Gardehusarregimentet i stedet for at vende tilbage til Livgarden.

LÆS OGSÅ: Emil Midé i chok: Vi slap med skrækken

Se billeder fra begivenheden herunder...

Garder Sebastian Lynge Overgaard fra Varde modtog Kongens Ur.
Garder Sebastian Lynge Overgaard fra Varde modtog Kongens Ur.
Kongen har også udlånt personlige effekter til udstillingen.
Kongen har også udlånt personlige effekter til udstillingen.