Marys majestætiske moseeventyr: Prinsessen og frøen

Prinsesse Mary var i godt selskab i naturen.

Der udspillede sig næsten et eventyr i Geding-Kasted mose i Tilst, da prinsessen og frøen lagde øjne på hinanden for første gang.

LÆS OGSÅ: WHAT: ‘Først til verdens ende’-finalen snyder seerne

Prinsessen har dog allerede giftet sig med prinsen, og løvfrøen har i øjeblikket travlt med at reetablere sig i mosen som led i Verdensnaturfondens indsats for at redde Danmarks mindste frø.

Verdensnaturfonden påbegyndte restaureringen af løvfrøens ynglesteder som en gave til kronprinsessen ved hendes 50-års fødselsdag sidst e år. Siden 1950'erne er løvfrøens ynglesteder blevet drænet, hvilket har fjernet 90 procent af levestederne og dermed truet bestanden af den lille frø.

Artiklen fortsætter under billedserien...

I 2022 blev der udsat
300 frøer og 2700
haletudser i hele området, og ved dagens
optælling var der
ihvertfald 50 hanner i
det lille vandhul, hvor
Mary satte endnu flere haletudser ud.
I 2022 blev der udsat 300 frøer og 2700 haletudser i hele området, og ved dagens optælling var der ihvertfald 50 hanner i det lille vandhul, hvor Mary satte endnu flere haletudser ud.
Der blev plantet egetræer, som løvfrøen kan
klatre i. Skovlene var dog lidt for tunge for de mindste, så Mary og Aarhus’ borgmester, Jacob Bundsgaard, gav en hånd med.
Der blev plantet egetræer, som løvfrøen kan klatre i. Skovlene var dog lidt for tunge for de mindste, så Mary og Aarhus’ borgmester, Jacob Bundsgaard, gav en hånd med.
Bo Øksnebjerg
(tv. for kronprinsessen) gav
Mary et egetræ
i gave, som hun
kunne få med
hjem til haven.
Han noterede,
at det måske var
lidt upraktisk at
have med i bilen,
hvortil Mary måtte tilstå, at hun
var med flyveren.
Bo Øksnebjerg (tv. for kronprinsessen) gav Mary et egetræ i gave, som hun kunne få med hjem til haven. Han noterede, at det måske var lidt upraktisk at have med i bilen, hvortil Mary måtte tilstå, at hun var med flyveren.
Det handlede om at få et fast greb
om den lille frø, og da Mary var bange for at trykke for hårdt, nåede
den første frø at hoppe fra hende.
Det handlede om at få et fast greb om den lille frø, og da Mary var bange for at trykke for hårdt, nåede den første frø at hoppe fra hende.
De fremmødte børn fik
også lov til at se den
lille grønne fætter,
som næsten er selvlysende og kan kravle
i træer og buske som
den eneste frø i Danmark.
De fremmødte børn fik også lov til at se den lille grønne fætter, som næsten er selvlysende og kan kravle i træer og buske som den eneste frø i Danmark.
Det handlede om at få et fast greb
om den lille frø, og da Mary var bange for at trykke for hårdt, nåede
den første frø at hoppe fra hende.
Det handlede om at få et fast greb om den lille frø, og da Mary var bange for at trykke for hårdt, nåede den første frø at hoppe fra hende.

Kronprinsesse Mary var taget i mosen som præsident for WWF Verdensnaturfonden, og hun understregede vigtigheden af fondens arbejde.

LÆS OGSÅ: Sofie Linde har fået nok: Det har intet med mig at gøre

– Naturen spiller en vigtig rolle i alles liv, og det er vigtigt, at vi nyder den, men også at vi passer på den. Det er en stor glæde at være med i dag til at sætte fokus på vigtigheden af at bevare dyrenes levested og naturens mangfoldighed, sagde kronprinsessen til TV 2 Østjylland. Generalsekretær i WWF, Bo Øksnebjerg, var også svært glad for dagens udflugt og Marys deltagelse.

LÆS OGSÅ: 'Bachelor'-babe afslører graviditet

– Det er en stor dag for Verdensnaturfonden. Vi har igangsat fire projekter, hvoraf det her er det største, og både at hun kommer, men også at man kan se resultaterne af vores indsats, det er vi rigtig glade for. Jeg har haft fornøjelsen af at være på markvandring med kronprinsessen før, og hun er jo enormt interesseret og ved faktisk også rigtig meget om dyrene, så dagen har været rigtig hyggelig. I hvert fald bedre end at sidde på kontoret i København, sagde Øksnebjerg med et smil.

LÆS OGSÅ: Jesper Buch jubler: Drømmen er gået i opfyldelse