Mary på børnehospice: Et herligt møde

Mary var i højt humør, da hun åbnede det nye hospice for børn og unge.

Solen skinnede og kastede både varme og glæde over Strandbakkehuset, da kronprinsesse Mary i sidste uge var i Rønde på Djursland.

Strandbakkehuset er landets første nybyggede børne- og ungehospice med fire pladser. Det ligger ved siden af Hospice Djursland, som er et hospice for voksne.

LÆS OGSÅ: Dronningen truet på livet: Ville bombe slottet

Kronprinsessen blev modtaget af 16-årige Noa Lindgaard Liljegren fra Svendborg, som kan ses sammen med Mary på billedet øverst i artiklen. Noa kender alt til Strandbakkehuset, da han selv har været på ophold i huset efter stråling mod en hjernetumor.

Noa Lindegaard Liljegren fik en tumor i hjernen som treårig og har været i behandling det meste af sit liv. Senest med protonstråler på Aarhus Universitetshospital i foråret 2021. Efterfølgende var Noa på Strandbakkehuset børne- og ungehospice for at restituere sig og at få hverdagen til at fungere med den nødvendige hjælp.

LÆS OGSÅ: Mary bruger bolden: Vi skal stå sammen

Behandlingen med stråler betød, at Noa mistede noget af sin førlighed og derfor sidder i kørestol. Det kræver meget at vænne sig til et nyt liv efter behandlingen, og det har indsatsen på Strandbakkehuset hjulpet med. Noas ophold er slut, og han er flyttet hjem til familien i Svendborg. Han begynder i 9. klasse efter sommerferien.

Det nye hospice, som modtog de første familier i december 2020, tilbyder lindrende omsorg og behandling til børn og unge med livstruende og livsbegrænsende sygdom samt til deres familier i hjemlige rammer. Familier kan have behov for et ophold i Strandbakkehuset undervejs i deres barns sygdomsforløb eller i forbindelse med livets afslutning.

Efter at have klippet den røde snor over og have erklæret Strandbakkehuset for officielt åbnet, var kronprinsesse Mary på rundvisning i huset, så hun kunne se de fine omgivelser.

LÆS OGSÅ: BREAKING: Fie Laursen har babyplaner