Mary Elizabeths Hospital: Jeg er meget glad

Kronprinsessen har fået et nyt hospital opkaldt efter sig, og lagde grundstenen til det 60.000 kvadratmeter store byggeri ved Rigshospitalet til indlæggelser af børn, unge og gravide

At få et hospital opkaldt efter sig er måske den største anerkendelse et menneske kan opnå i den gode sags tjeneste. Det overgik i sidste uge Kronprinsessen, der selv lagde grundstenen til 'Mary Elizabeths Hospital' på 60.000 kvadratmeter og otte etager beliggende ved siden af Rigshospitalet.

- Dette hospital kommer til at bære mit navn, Mary Elizabeths Hospital for børn, unge og gravide. Det er jeg meget beæret og glad for, sagde Kronprinsessen klædt i en elegant hvid kjole med matchende hat.

LÆS OGSÅ: SE VIDEOEN: Dronning Margrethe prøver rutschebanen i Tivoli

Artiklen fortsætter under billedet

LÆS OGSÅ: Herlufsholm-sagen plager Mary: Tynger os som familie

- Med grundstensnedlæggelsen i dag er vi kommet et skridt tættere på, at en vision bliver til virkelighed. Talen her vil blive lagt ned i tidskapslen for Mary Elizabeths Hospital, og hvem ved, måske bliver det fundet en dag, og jeg vil håbe, man vil nikke genkendende til vores visioner, fortsatte Mary.

Den omtalte tidskapsel blev støbt ind i bygningens fundament med effekter fra det eksisterende hospital, og grundstenen med Marys navnetræk lagt oven på. Udover talerne var der et rødt hjerte fra bidragsyderen LEGO, et træstetoskop til gravide maver, patientarmbånd i tre størrelser, en hæklet trøstemus til indlagte børn, Rigshospitalets blad IndenRigs og en mønt fra 2022. Alt sammen tænkt til eftertidens granskning i vores tid.

Efter planen skal 'Mary Elizabeths Hospital' stå klar til brug i 2025.

LÆS OGSÅ: Kronprins Frederik om rygskade: Skal trænes væk