Margrethe om sin store glæde: - Bum, sagde det

– Så fik jeg simpelthen lyst til at prøve det. Det kom pludseligt, da jeg var 20 år gammel, fortæller dronning Margrethe om en hobby, der har holdt ved siden.

Når ugebladet Hendes Verden udkommer på mandag, er det med et stort interview med dronning Margrethe, der fortæller om sin store glæde ved håndarbejde.

Men de kreative sysler har ikke altid vakt begejstring hos majestæten. Faktisk hadede hun det, fortæller hun i interviewet.

LÆS OGSÅ: Kongeparret tilgodeser Marie: Nye opgaver

– Håndarbejdstimerne i skolen var bestemt ikke ugens højdepunkt. Dengang syntes jeg, broderi var ganske uspiseligt trist. Vi syede også forklæder og lærte efterhånden at sy på maskine, og det syntes jeg bestemt heller ikke var sjovt. Slet, slet ikke, siger hun.

Men i sommeren 1960 skete der noget, da hendes mor, dronning Ingrid, sad og broderede sammen med sine danske og svenske veninder.

– Så fik jeg simpelthen lyst til at prøve det. Det kom pludseligt, da jeg var 20 år gammel. Bum, sagde det, og så var jeg hooked. Så lånte jeg en nål af min mor, og jeg fik et stykke stof at sy på af den sædvanlige størrelse til korssting. Og så begyndte jeg at sy frit fra leveren.

LÆS OGSÅ: Rasmus Tantholdt afslører nyt projekt

Hele interviewet med dronningen kan læses i Hendes Verden fra på mandag.