Kronprinsesse Mary overrasker: Smider vielsesringen

Kronprinsesse Mary har sendt sin vielses- og forlovelsesring til rens.

Både før og under det officielle besøg i Paris blev det bemærket, at kronprinsesse Mary ikke bar sin vielsesring. Allerede ved forrige uges besøg på Frydenhøjskolen i Hvidovre havde hun hverken sin vielses- eller forlovelsesring på. De sidder ellers altid sammen på hendes venstre ringfinger.

Der er dog en ganske logisk forklaring på, hvorfor Kronprinsessen ikke har båret sine højt elskede smykker. Kongehuset meddeler, at de er til rensning.

Kronprinsesse Mary har fået en større ring, hvor hun normalt går med sin vielses- og forlovelsesring. (Foto: Klaus Bo Christensen)
Kronprinsesse Mary har fået en større ring, hvor hun normalt går med sin vielses- og forlovelsesring. (Foto: Klaus Bo Christensen)

LÆS OGSÅ: Kongehusets snedige finte: Joachim og Maries hemmelige liv i Paris

Vielsesringen er fremstillet af 18 karat hvidguld fra Nalnuaq-minen i Nanortalik i Sydgrønland og lavet hos Kgl. Hofjuveler Flemming Hertz. Den er besat med 24 kvadratiske diamanter, der er slebet i det såkaldte princess-cut med 76 facetter på hver sten. Forlovelsesringen, der er skabt af guldsmed John Rørvig, består af en stor diamant slebet i 58 facetter omgivet af to røde rubiner.

Kronprins Frederik mistede i øvrigt sin vielsesring under en dykkertur ved et koralrev ud for Key West i Florida i 2008.

Selvom den grønlandske mine var blevet lukket i mellemtiden, lykkedes det at finde noget af det guld, der i sin tid var blevet udvundet. Og af det blev der fremstillet en ny ring til Frederik, der nu, klog af skade, tager sin vielsesring af, hver gang han dykker.

LÆS OGSÅ: Frederik og Mary på tv-optagelser: Besøgte møntvaskeri