Glædeligt nyt fra Kongehuset: Dronning Margrethe vender snart tilbage

Det danske kongehus skriver i en pressemeddelse, at Dronning Margrethe snart genoptager sin funktion som regent.

I anledningen af Hendes Majestæt Dronningen fylder 83 år søndag den 16. april 2023, vil både Hendes Majestæt samt den kongelige familie vise sig på balkonerne på Christian IX's Palæ på Amalienborg klokken 12.00, det skriver Kongehuset i en pressemeddelelse på Instagram.

LÆS OGSÅ: Prins Christian på klassetur i Jordan: Stor oplevelse

Dronning Margrethe vender snart tilbage

Tilbage i starten af marts blev Dronning Margrethe udskrevet efter otte dage på Rigshospitalet, da hun gennemgik en større rygoperation. Men nu forventes det, at Dronningen den 16. april også vil genoptage sine funktioner som landets regent.

- Dronningens genoptræning går godt, men der vil fortsat være en række større opgaver, som Dronningen i de kommende måneder ikke kan gennemføre som planlagt. Dette informeres der om løbende, skriver Kongehuset.

På den store dag vil Den Kongelige Livgarde være iklædt røde gallauniformer. Klokken 11:50 gennemfører Livgarden et vagtskifte foran Christian VII's Palæ på Amalienborg.

Det er fem år siden, at Dronningen sidst lod sig fejre fra Amalienborgs balkon. På sin fødselsdag i 2019 og 2022 opholdt Dronningen sig på Marselisborg Slot i Aarhus, og under coronapandemien i henholdsvis 2020 og 2021 fejrede Dronningen fødselsdagen privat på grund af forsamlingsrestriktioner.

Det danske kongehus' pressemeddelelse på Instagram kan læses her: