Et år efter dronningens beslutning: Nyder friheden

Nu glæder Nikolai sig over sit nye liv uden prinsetitel.

Fra at føle sig udstødt af den kongelige familie, lader det til at 24-årige grev Nikolai er blevet glad for dronning Margrethes beslutning om at fratage ham prinsetitlen.

LÆS OGSÅ: Sådan bliver Stine Bjerre Mortensens sommerbryllup

I løbet af det år, der er gået siden dronningen gennemførte titelændringerne for Nikolai og hans tre yngre søskende, har han følt den frihed, som hun gerne ville give dem.

Det har han især kunnet mærke under sit ophold i Australien med kæresten Benedikte, 24.

LÆS OGSÅ: Keld og Hilda afslører: Her vil duoen stoppe musikkarrieren

I et nyt interview med magasinet Wish reflekterer han over forandringerne og fortæller, at han nu nyder at være fri efter at have fået "lænkerne af" fra et ”liv med forudbestemte pligter”.

Han glæder sig over, at han nu selv kan bestemme over sin karriere, sin Instagram, hvor han nu har over 86.000 følgere, og i det hele taget sin fremtid.

LÆS OGSÅ: Thomas Rathsack: Vi behandler ikke dyrene anstændigt

Noget som uden tvivl glæder hans farmor.

For selv om han og Benedikte egentlig var rejst til Sydney for at læse et semester på University of Technology i Sydney, har der også været masser af tid til at pleje Nikolais blomstrende karriere som model og en potentielt indbringede mulighed for at være influencer.

Margrethes ønske

At han har taget springet ud i et rent kommercielt liv var netop, hvad dronning Margrethe havde i tankerne, da hun tog titlerne.

LÆS OGSÅ: Verdensstjerne på hemmeligt visit i Danmark

At det skete på en måde, der gjorde Nikolai, hans søskende og forældre kede af det, har hun siden beklaget dybt.

LÆS OGSÅ: Kongelig 'racist' afsløret i ny bog ved 'en fejl'

Ifølge kongehuset ønskede dronningen med sin beslutning at skabe rammerne for, at de fire børnebørn i langt højere grad kan forme deres egen tilværelse uden at være begrænset af de særlige hensyn og forpligtelser, et formelt tilhørsforhold til kongehuset som institution indebærer.

Og det er netop den gave, som Nikolai nu kan se værdien i.

I interview med Wish sender han hende også en kærlig tanke, da hans sans for mode og styling bliver sammenlignet med dronningens interesse og dygtighed inden for alle former for kunst.

LÆS OGSÅ: Verdensstjerne på hemmeligt visit i Danmark

– Jeg har aldrig overvejet, at det, jeg laver, er kunstnerisk, men ja, jeg tror, jeg har den del af min personlighed fra min farmor, lyder hans vurdering.