Ekspert om Regentparrets guldbryllup: Henrik snyder danskerne

Lørdagens kongelige guldbryllup bliver fejret under helt private former - langt fra det danske folk

I 50 år har dronning Margrethe delt sin egen pligtopfyldende - men festlige - sjæl med sin farvestrålende franskmand, prins Henrik. Guldbrylluppet  i dag, den 10. juni, kunne i sagens natur fejres med et brag af en folkefest – både til glæde for parret selv, men også for det danske folk, som har fulgt Regentparret i tykt og tyndt.

Sådan tænker de fleste, men det bliver som bekendt ikke tilfældet, da festdagen skal holdes under private forhold. Og det er ganske nærliggende at tænke, at det ikke er Dronningens største ønske, der går i opfyldelse, mener HER&NU’s takt og tone-ekspert Inge Correll.

- Dronning Margrethe elsker fest og farver, så jeg tror bestemt ikke, at det er hendes beslutning. Det er noget, hun må finde sig i, for Henrik gør, hvad han vil.

Dronningen har en meget stor ansvarsfølelse over for sit land og det danske folk, så det er slet ikke hendes måde. Det er synd for Dronningen, og det er synd for danskerne, at de ikke får lov til at hylde deres regentpar, lyder det fra Inge Correll, som har fulgt Regentparret igennem alle dets år sammen.

- På den anden side er det muligt, at det ville være rent skuespil fra Henriks side, hvis de endelig holdt en stor folkefest. Dronning Margrethe stråler i hans selskab, men det er jo ikke til at vide, hvordan han har det. Han har det tilsyneladende bedst, når han laver sine egne ting, siger Correll.

LÆS OGSÅ: Rørt Pia Kjærsgaard på sin store dag: Jeg kommer til at græde

En stor, stor dag

Dronningen har ikke direkte meldt ud, hvordan hun og Prinsen vil fejre deres halvtredsindstyvende bryllupsdag, men hun har antydet, at det muligvis vil blive ligesom Henriks 80 års fødselsdag, som blev holdt på Chateux Cayx i Frankrig.

- Det var rigtig fint, at prins Henriks fødselsdag blev holdt dernede, men det var jo også hans fest, så det må han selv om. Men et guldbryllup er ikke bare sådan lige. Det er virkelig en stor, stor dag. Hele halvtreds år, hvor man har støttet hinanden og holdt sammen i tykt og tyndt! Det burde være en festlig oplevelse for både Regentparret, dets omgangskreds og hele folket, fastslår Inge Correll.

LÆS ALT OM REGENTPARRETS 50-ÅRS BRYLLUPSDAG, DERES BRYLLUP OG SØLVBRYLLUP, I DENNE UGES HER&NU

Et guldbryllup, som ikke mange par længere opnår at fejre, kunne sagtens være én af de royale festdage, der samler en kæmpe folkemængde foran Amalienborg og endnu flere foran tv-skærmene derhjemme, og det ærgrer Correll, at den mulighed ikke er der.

- Jeg synes bestemt, at det danske folk bliver snydt. I alle disse år har danskerne tiljublet og været loyale mod Regentparret, så de skylder da en festlig oplevelse.

Og en glædelig ting som guldbrylluppet er en oplagt begivenhed, hvor de kan nå ud til hele befolkningen. Folk labber det i sig, siger Inge Correll, der flere gange som ekspert har dækket kongelige fester på tv og selv gerne følger med derhjemme.

- Det er ikke bare god underholdning. Det er den slags, kongehuset kan, som kan være med til at holde Danmark samlet om noget.

LÆS OGSÅ: Kongefamilien bruger 42 millioner på privat hjælp

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse underholdningsprogrammer og kendisser.