Dronningen om krigen: Det gør mig uendelig trist

Sammen med sin donation udsendte dronningen en officiel udtalelse om krigen i Ukraine.

Under overskriften 'Sammen for Ukraine' samlede en lang række danske nødhjælpsorganisationer i lørdags ind til akut hjælp til ofrene for krigen i Ukraine.

LÆS OGSÅ: Frederiks rørende gensyn: Han har passet på mig

Det fik mange danskere til at gribe dybt i lommen – også i kongehuset. Dronning Margrethe og kronprinsparret valgte at sende en million kroner til indsamlingen som en fælles donation fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond samt Kronprins Frederiks og Kronprinsesse Marys Fond.

Sammen med donationen udsendte dronningen en officiel udtalelse om den igangværende krig, som berører hende dybt.

LÆS OGSÅ: SE VIDEOEN: Tvillingerne i byen med mor

– Der er krig i Europa igen. Det gør mig uendelig trist at være vidne til det, der nu sker i Ukraine. Det fremskridt og det håb, som blomstrede overalt i Europa efter Berlinmurens fald, smuldrer nu for øjnene af os. Dagligt følger vi billeder af krigens ødelæggelser og uretfærdighed.

LÆS OGSÅ: Nu griber kronprinsparret ind: Beskytter Isabella

– Ulykkelige billeder af børn og kvinder, der må sige farvel til deres fædre, brødre og mænd, der som soldater kæmper for Ukraine, men også heltemodige billeder af en stærk ukrainsk ungdom, der kæmper for den frihed, de har ret til, og som de lige nu forsvarer med deres liv, lød ordene fra dronning Margrethe, som sluttede af med et ønske om en ende på kampene:

– For os som danskere gør hele situationen et uudsletteligt indtryk. Vi føler med den ukrainske befolkning og støtter alle, der yder nødhjælp og arbejder for at redde menneskeliv. Må denne meningsløse krig bringes til ophør snarest.

LÆS OGSÅ: Kronprinsesse Mary afslører: Sådan opdrager vi børnene