Dronning Margrethe skal gennem større rygoperation

Den 82-årige majestæts rygproblemer er så store, at hun om to uger skal opereres på Rigshospitalet

- Gennem en længere periode har Hendes Majestæt været ramt af problemer med ryggen, og i den seneste tid er situationen forværret. Efter samråd med Rigshospitalets eksperter har Dronningen besluttet at gennemgå en større rygoperation, meddeler Kongehusets Kommunikationsafdeling.

LÆS OGSÅ: Ung mor måtte ringe 112: Det fossede ud med blod

Operationen er planlagt til onsdag den 22. februar på Rigshospitalet, hvor dronningen således også vil være indlagt efterfølgende.

Dronning Marethe ved lanceringen af Haandarbejdets Fremmes 'Årets Korssting' 2023 på Amalienborg Museet. (Foto: Bo Nymann)
Dronning Marethe ved lanceringen af Haandarbejdets Fremmes "Årets Korssting" 2023 på Amalienborg Museet. (Foto: Bo Nymann)

I forlængelse heraf forventes et længere genoptræningsforløb.

LÆS OGSÅ: ‘Landmand søger kærlighed’-deltager anmeldt

Det betyder, at en række officielle programpunkter i den nærmeste fremtid vil blive udsat, aflyst eller varetaget af andre medlemmer af den kongelige familie.

LÆS OGSÅ: Grev Nikolai deler private feriebilleder

Dronning Margrethes rygproblemer blussede op i sidste uge og det betød i første omgang, at hun i lørdags måtte aflyse et planlagt besøg på Nationalmuseet.

Siden meddelte kongehuset i mandags, at hendes planlagte vinterferie i Norge var aflyst og at kronprins Frederik havde stået for den officielle audiens, der tidligere på dagen var afholdt på Chritiansborg.

Dronningen har i mange år været plaget af en slidgigtbetinget forsnævring af rygmarvskanalen i lænden, en såkaldt ‘spinalstenose’, som betyder instabilitet i lænderyggen.

LÆS OGSÅ: Dronningens sygejournal: Frisk af sind, men kroppen knirker