Dronning Margrethe indrømmer: Ked af det

Dronning Margrethe fortæller nu mere personligt om den beslutning, der ændrede titlerne på prins Joachims børn.

Efter det for fem dage siden den 28. september blev offentliggjort, at prins Joachims fire børn fratages deres titler som prins- og prinsesser, har dronning Margrethe været tavs i offentligheden. Dagen for offentliggørelsen udtalte dronning Margrethe kort til flere medier, at hun gjorde det for børnenes skyld, og siden har både prins Joachim, hans søn prins Nikolai, prinsesse Marie og kronprinsesse Mary udtalt sig om sagen, men nu tager dronning Margrethe også bladet fra munden.

- Der har i de seneste dage været stærke reaktioner på min beslutning om den fremtidige brug af titler for Prins Joachims fire børn. Det påvirker mig naturligvis. Min beslutning har været længe undervejs. Med mine 50 år på tronen er det naturligt både at se tilbage og at se frem. Det er min pligt og mit ønske som Dronning at sikre, at monarkiet til stadighed former sig i pagt med tiden. Det forudsætter indimellem, at der skal træffes svære beslutninger, og det vil altid være vanskeligt at finde det rette tidspunkt, skriver dronning Margrethe i et længere opslag på Kongehusets Instagram.

LÆS OGSÅ: Stort drama i kongehuset: Børnene føler sig udstødt

Ifølge dronning Margrethe er hendes beslutning positivt for prins Joachims børn.

- At bære en kongelig titel indebærer en række forpligtelser og opgaver, som fremover skal påhvile færre medlemmer af den kongelige familie. Denne tilpasning, som jeg ser som en nødvendig fremtidssikring af monarkiet, ønsker jeg at foretage i min tid. Jeg har truffet min beslutning som Dronning, mor og farmor, men jeg har som mor og farmor undervurderet, hvor meget min yngste søn og hans familie føler sig berørt. Det gør et stort indtryk, og det er jeg ked af, skriver dronning Margrethe.

LÆS OGSÅ: Kronprinsen i Frankrig uden at tale med prins Joachim

Ifølge dronning Margrethe skal der ikke være tvivl om, hun elsker alle i familien.

- Mine børn, svigerbørn og børnebørn er min store glæde og stolthed. Jeg håber nu, vi som familie kan få ro til selv at finde vej igennem denne situation.

LÆS OGSÅ: Kongelige børn enige: Vi står sammen