Bombemand truede kongehuset: Nu er han dømt

En trussel om at bombe Amalienborg og dræbe alle i kongehuset har udløst en behandlingsdom til en 45-årig nordjyde.

I seks måneder jagtede politiet manden, der den 28. december sendte et trusselsbrev til Københavns Politis ekspedition på Hovedbanegården i København. Der stod:

”Bombetrussel. Død kl. 00.01 1/1-21 ihjel springer jeg amalienborg i 1000 stykker med en bombe og alle i kongehuset bliver dræbt med venlig hilsen julemanden død ihjel”.

LÆS OGSÅ: Nu griber Kronprinsparret ind: Beskytter Isabella

Manden, der har siddet varetægtsfængslet, siden han blev anholdt i maj, blev dømt for fire tilfælde at trusler, da han også har truet lokale politifolk og de ansatte i Spar Nord Aabybro.

- Han kunne erkende alle forholdene, men det var svært at redegøre mere præcist for, hvorfor han gjorde det. Men generelt forklarede han om alle fire forhold, at han havde været meget frustreret over Corona-perioden. Der lå ikke noget dybere i det, siger anklager Frederik B. Nielsen til Nordjyske.

Ifølge avisen skal Vestre Landsret nu tage stilling til, om den 45-årige fortsat skal være fængslet, indtil han kan anbringes på en institution for personer med vidtgående psykiske handicap.

LÆS OGSÅ: Alexandras skønne dag: Overrasket af kæresten

LÆS OGSÅ: Mary på børnehospice: Et herligt møde