Taknemmelige Keld og Hilda: Jan reddede os

I anledning af Jan Schous 50-års jubilæum, viser Keld og Hilda deres taknemmelighed.

Hvis der er to mennesker i dansk showbiz, som er topprofessionelle til fingerspidserne og givende ud over alle grænser, så det det Keld og Hilda Heick.

Efter selv at have optrådt i Herning, så kørte de søndag aften til Svendborg for at optræde for deres gode ven Jan Schou ved hans 50-års jubilæumsforestilling i Rottefælden.

LÆS OGSÅ: Tina Lund i vildrede: Hvorfor dropper de ‘Forsidefruer’?

– Vi har en masse gode minder sammen med Jan, og han er jordens sødeste og rareste kollega, sagde Hilda, 75, mens Keld, 76, nikkede.

– Jan er verdens bedste kammerat, og blev en redningsmands for os i 1995 i Nykøbing Falster. Vi kom i bekneb og ringede til Jan og sagde: ”Jan, kan du ikke hjælpe os, vi er helt på den”. Og Jan kom og reddede revyen og var der i fire år, og vi elskede det.

LÆS OGSÅ: Christiane viser ringen frem: Skal giftes

Rørt til tårer

Da Heick'erne i 1994 var revydirektørpar i Nykøbing Falster-revyen, kunne skuespillerne og instruktøren ikke sammen, og det smittede af på forestillingen.

– Jan reddede rumpen for os på revyen, efter at vi havde en rigtig dårlig sæson med kedeligt uvenskab på scenen. Men så kom Jan derned i 1995 med instruktion og kunstnerisk inspiration og så blev den til guld. Han havde en kæmpe evne til at få os overbevist om, at det var det, vi skulle, så vi blev dernede, fortalte Hilda.

LÆS OGSÅ: WOW: Kylie Jenner skifter navn

Årene i Nykøbing Falster står meget klart i Jan Schous erindring, på trods af at han har spillet revy over hele landet, og siden 1999 har haft fast base i Rottefælden i Svendborg som instruktør og kunstnerisk leder.

– Jeg blev meget stolt, da Keld og Hilda ringede til mig. Vi kendte jo hinanden godt i forvejen, så jeg satte en stor ære i det, fortalte en meget rørt Jan Schou, 69, der blev fejret på et totalt udsolgt Svendborg Teater med en kæmpe festforestilling.

LÆS OGSÅ: Tidligere sportsstjerne afslører graviditet

Det var Rottefældens nye revydirektørpar, Mikkel Schrøder og Christine Astrid, som havde arrangeret den flotte aften for Jan Schou, og det var ikke et øje tørt hos Jan, da Mikkel og Christine afslørede, at overskuddet fra aftenens forestilling vil blive doneret til børnehjælpsorganisationen Terre Des Hommes, som Jan er ambassadør for.