Tæt på Viktor Axelsen
Tæt på Viktor Axelsen

Tæt på badmintonstjernen: Vilde Viktor

Hvor godt kender du badmintonstjernen Viktor Axelsen?

Selvom Viktor Axelsen deler fødeby med H. C. Andersen, har der aldrig været meget grim ælling over ham. Tværtimod var det 29-årige danske badmintones flyvefærdig fra en meget ung alder.

Artiklen fortsætter under videoen med Thomas Blachmann...

Siden han i 2010 vandt VM for drenge som den første europæer, har han ikke kigget sig tilbage. Og hvis han på et tidspunkt har haft en trofæhylde, er den for længst brudt sammen under vægten af alle de pokaler, som han har slæbt med hjem fra alle verdens hjørner.

Viktor og Natalia

Viktor og Natalia Koch Rohde, 27, gik fra venner til at være kærester til i dag at være forældre til to børn. Hun er selv en dygtig badmintonspiller og var blandt andet med til at vinde kvindernes hold EM i 2016 og 2018. Viktor Axelsen var naturligvis med til at vinde for herrerne de samme år.

”Jeg kan acceptere fejl – men jeg kan ikke acceptere ikke at forsøge”

I 2014 var HER&NU på besøg hos en meget målrettet ung mand. Den oversatte tekst i rammen lyder: ”Jeg kan acceptere fejl – men jeg kan ikke acceptere ikke at forsøge”

Følelserne sidder uden på tøjet

Følelserne sidder ofte uden på polotrøjen hos danskeren. For eksempel da han vandt OL. – Jeg er en meget følelsesladet person, så derfor betød det øjeblik så sindssygt meget for mig. Det er noget, jeg har drømt om, siden jeg var seks år og skød bolde op til mig selv i hallen, hvor jeg legede, at det var OL-finalen, sagde han til BT.

Lille Vega

Viktor kom hjem fra OL i 2021 med en guldmedalje om halsen. Men det var hans lille guldklump Vega, der fik fars opmærksomhed. Sidste efterår blev han endnu en gang far til en datter. Hun fik navnet Aya.

Nummer 1

Selvom det blev til en tidlig exit i årets All England, hober titlerne sig op hos Viktor Axelsen, der har ligget nummer 1 på verdensranglisten i 120 uger. Han kan blandt andet bryste sig af at havde vundet OL, VM to gange, EM tre gange, All England to gange og Thomas Cup.