Søren Ryge raser: Snyd og bedrag

I 'Kulturen' på P1 fastlår den forhenværende tv-vært, at han ikke bryder sig om en bestemt modedille.

Søren Ryge er ikke overraskende noget skeptisk over, at hans velkendte tøjstil pludselig er blevet det sidste skrig i modebranchen.

I årtier tonede han frem på skærmen iført islandske sweatere, slidstærke bukser og praktiske sko, og nu er den 78-årige havemands stil blevet anerkendt som såkaldt gardencore.

LÆS OGSÅ: Vingegaard bryder tavsheden: Kunne ikke klare det uden Trine

Artiklen fortsætter under videoen...

Lektor og modeforsker ved Det Kongelige Akademi, Maria Mackinney, siger til DR, at det skyldes, at man i den påklædning kan signalere, at man hylder naturen, biodiversiteten og passer godt på kloden.

– At nogen overhovedet klæder sig på, som om de arbejder i haven, selvom de ikke gør det, det er jo bedrag. For mig er det snyd, og det bryder jeg mig ikke om, siger Søren Ryge til 'Kulturen' på P1 og fortsætter:

– Hvis jeg mødte en fyr, der var klædt ligesom mig i småsnavsede bukser og en trøje og træsko eller gummistøvler, ville jeg som det første sige: ”Hej med dig, må jeg se dine hænder?” For hvis hænderne er pæne og rene, og neglene er rensede, så er det jo i den grad snyd, fastslår Ryge og tilføjer, at han altid har rystet på hovedet af alt, der har med mode at gøre.

LÆS OGSÅ: Giver status efter biluheld: Sådan har de det