Søren Østergaard
Søren Østergaard

Søren Østergaard skuffet over TV 2: Ærgerlig og sur

TV 2 har udnyttet hans sygdom til at reklamere for et portrætprogram med ham.

Otte år efter Søren Østergaard blev fejldiagnosticeret med nervesygdommen tremor, har han endelig fået sin Parkinsons Sygdom under kontrol efter en stor operation i hjernen.

LÆS OGSÅ: 'Robinson'-Sine er gravid: Samme termin som Mie Fitness

Artiklen fortsætter under videoen...

Men der kom skår i glæden over operationen, der fandt sted for tre uger siden, da TV 2 forleden udnyttede hans sygdom til at reklamere for et portrætprogram med den 66-årige komiker.

I udsendelsen 'Søren Østergaard – da min hånd begyndte at ryste', der skal vises den 19. december, følger de primært hans arbejde som direktør i Zirkus Nemo.

– Det program handler om alt muligt andet end min Parkinsons. Jeg kommer desværre til at tude lidt og sige, at jeg er ked af det, og det irriterer mig, at jeg gør det, men det er fordi, jeg bliver grådlabil over det. Det er så det sekund, det bliver nævnt i programmet, fortæller Østergaard til B.T. og siger, at det har gjort ham ”ærgerlig og sur på TV 2”.

LÆS OGSÅ: Jackie forklarer: Derfor er jeg flyttet

Han frygter, at det store fokus på hans sygdom betyder, at folk vil være tilbageholdende med at købe billetter til næste års store 25-års jubilæumsshow i Zirkus Nemo. For takket være operationen, hvor han fik indsat implantater, der med strøm stimulerer to centre dybt i hjernen, kan han ”fungere fuldstændig almindeligt igen”.

TV 2 vil ikke forholde sig direkte til kritikken, men programmets redaktør, Lars Erik Nielsen, siger gennem presseafdelingen, at de har en ”fin dialog” med Søren Østergaard om portrætprogrammet.

Samme melding kommer fra producenten Jan Frifelt.

– Jeg taler med Søren næsten hver dag for tiden. Der er en rigtig god stemning, og Søren glæder sig meget til dokumentaren bliver vist på TV 2 Play og TV 2 Charlie, skriver han i en mail til HER&NU.

LÆS OGSÅ: Amalie og Mikkel sammen på rød løber: Jeg har fået mundkurv på

TV 2 har efter Søren Østergaard kritik ændret programmets titel til 'Søren Østergaard – manden i manegen'.