Rørt over særlig pris: Min mand så med fra himlen

Katrine Hauch-Fausbøll var dybt beæret og stolt, da hun gik på scenen for at modtage en særlig pris.

Små 800 tv-folk gav stående applaus og hujede på Tivoli Hotel, da Katrine Hauch-Fausbøll, 77, gik i sin afdøde mands fodspor og modtog årets Otto for sit arbejde med den elskværdige gule bjørn Bamse.

LÆS OGSÅ: Thomas Buttenschøn alene igen: Skriver sange om bruddet med Mille Gori

I år er det over 40 år siden det første afsnit af ’Bamses Billedbog’ blev sendt, og siden dengang har Bamse underholdt generationer af børn og lært dem at forstå sig selv og verden omkring dem.

- Jeg er meget rørt. Jeg har aldrig prøvet at få stående bifald før. Min mand fik æresprisen i 2011, og jeg ville ønske, at min mand havde været med i dag, lød det fra Katrine Hauch-Fausbøll.

LÆS OGSÅ: SE VIDEOEN: Det sidste farvel til Britt Bendixen

Den 77-årge forfatter og instruktør kom dog ikke alene. Med sig til prisoverrækkelse havde hun sin halvlillebror, selveste Søren Hauch-Fausbøll, 64, som har lagt stemme og krop til det plyssede dyr i flere år.

- Jeg har kendt Søren hele livet, og det er klart hans barnlige sjæl, som lægger til grund for bamse, lyder det fra bamses mor.

LÆS OGSÅ: SE DE SØDE BILLEDER: Julie Lyck har født

Telefonfis

Salen blev positivt overraskede, da Kathrine fik prisen, men selv vidste hun besked. Hun havde nemlig fået et opkald 10 dage inden.

- Jeg var sikker på, at det var telefonfis. Jeg troede ikke mine egne øre. Så jeg bad dem om at sende en mail, så jeg kunne være helt sikker, fortæller Kathrine, som var hjemme, da hun modtog opkaldet.

LÆS OGSÅ: Flemming Jensens barnebarn Stine blev til Oliver

Udover at få Kathrine til at føle sig set og anerkendt, fik opkaldet hende også til at tro på, at der er mere mellem himmel og jord.

- De ringede på min mands dødsdag, så man blev lige en smule overtroisk, lyder det.

Katrine Hauch-Fausbøll er heller ikke et sekund i tvivl om, at hendes mand, Mogens Vemmer, så med fra himlen, da hun modtog prisen.

LÆS OGSÅ: Kendt realityprogram vender tilbage