Peter Mygind hyldes på Smukfest: Jeg er dybt taknemmelig og lykkelig

Skuespilleren fortæller, hvad han synes om, at han ofte bliver kaldt for sit karakternavn.

De fleste kender nok Peter Mygind i rollen som Dan Sommerdahl fra TV 2-serien 'Sommerdahl'. Det har betydet, at det ikke er ualmindeligt, at Peter Mygind bliver kaldt for Sommerdahl - også i sit daglige liv. Det fortæller skuespilleren, da HER&NU møder ham på festivalen Smukfest.

LÆS OGSÅ: Lene Beiers vilde sommer: På jagt i Østrig

- Der er rigtig mange, der har kaldt mig Sommerdahl de sidste par dage - virkelig mange. Jeg er dybt taknemmelig og lykkelig over, at så mange har taget 'Sommerdahl' til deres hjerter. Det er jo ikke kun i Danmark - vi er ude i hele verden nu, og det er dejligt, at man laver noget, som folk kan lide at se. Og det er alle aldersgrupper, det er ikke kun voksne, det er også unge. Så jeg er meget glad for, at folk kalder mig Dan, sagde Peter Mygind.

Peter Mygind fortalte også, at han er glad for karakteren Dan Sommerdahl, som han har spillet i TV 2-serien siden 2020.

- Jeg er i gang med femte sæson, så hvis jeg ikke var glad for karakteren, så kan jeg love dig for, at jeg ikke havde lavet fem sæsoner, fortalte skuespilleren.

Vant til det

Efter fyrre år som skuespiller er det ikke ualmindeligt, at Peter Mygind ofte bliver kaldt sit karakternavn.

- Der var nogle år, hvor jeg hed Nikolaj fra 'Nikolaj og Julie'. Så var der nogle år, hvor jeg hed Jan, fordi jeg var med i Anna Pihl. Så blev jeg kaldt Michael Laugesen, fordi jeg var med i 'Borgen'. Så jeg er vant til, at folk kalder mig mit karakternavn, og jeg reagerer også på det, sagde han.

LÆS OGSÅ: Afslører: Nu skal de giftes

Peter Mygind fortalte, at de lige nu holder pause fra at filme femte sæson af 'Sommerdahl', men at de starter optagelserne igen fra på mandag den 7. august. Her skal de filme frem til slut september.