Opsigtsvækkende afsløring efter dramatisk radiointerview: Ghita og Iben er i familie

HER&NU kan afsløre, at Ghita Nørby og journalisten Iben Maria Zeuthen, der stod bag det omdiskuterede portræt af skuespillerinden, er i familie.

Det gav genlyd, da Radio24Syv for tre uger siden sendte Iben Maria Zeuthens portræt af Ghita Nørby. I udsendelsen 'Hele Danmarks Ghita' kunne man høre, hvordan Zeuthen, 33, knap nåede over dørtrinnet til den 84-årige skuespillers hus i Holte, før stemningen mellem dem blev virkelig dårlig.

Udover selve portrætudsendelsen har Radio24Syv også sendt hele den to timer lange optagelse af mødet mellem de to stærke kvinder.

Men nu kan HER&NU afsløre, at det i virkeligheden var to familiemedlemmer, der mødte hinanden for første gang. Slægtsforskeren Nick MacGregor Sadolin fra NobleCircles Genealogy har kortlagt deres aner for HER&NU og afslører, at de er forbundet med hinanden.

LÆS OGSÅ: Alene igen: Kærligheden brast for Ghita Nørby

Artiklen fortsætter under videoen, hvor du kan høre 'De unge mødre'-deltageren Martinna fortælle, hvorfor familie er vigtigt for hende.

LÆS OGSÅ: Ghita Nørby efter bruddet: Trist at være alene

– Deres fælles ane er Christen Ibsen, der levede 1610-1695 i Stadil ved Skjern. Han er Iben Marias 11 x tipoldefar og Ghitas 10 x tipoldefar, fortæller MacGregor Sadolin og uddyber:

– Iben Marias 9 x tipoldemor er Maren Christensdatter, og Ghitas 8 x tipoldemor er Karen Christensdatter. Maren og Karen er døtre af Christian Ibsen og Karen Nielsdatter, som er Iben Marias 10 x tipoldeforældre og Ghitas 9 x tipoldeforældre. Det betyder, at Ghita er Iben Marias grandtante i 11. led, siger Nick MacGregor Sadolin til HER&NU.

Iben Maria Zeuthen medvirker ikke til interviews for tiden, og Ghita Nørby ønsker ikke at tale om den nyopdagede familierelation.

– Nej, ingen kommentar fra min side, skriver hun venligt i en mail til HER&NU.

LÆS OGSÅ: Ulf Pilgaard forklarer: Derfor stoppede jeg i ‘Olsen-banden’