Onkel morfar-humor i en mørk tid: Højt hår og herresjovt

Vintermånederne kan for mange mennesker være kolde og hårde. I Nykøbing Falster Revyens vinterrevy vil de hjælpe med at lyse de kolde måneder op.

Januar måned er lang som et ondt år, mørk, kold og våd, og der er meget lidt at grine af.

LÆS OGSÅ: Christiane Schaumburg-Müller bortført

Det vil kapelmester og direktør Mickey Pless nu lave om på ved at skabe en ny tradition på Falster med en vinterrevy. HER&NU kiggede forbi, da holdet fik besøg af frisør og parykmager, Tage Frandsen, som er manden bag Thomas Helmig, Kirsten Siggaard, Rasmus Seebach, Peter A. G. Nielsen, Bob Dylan, Anne Linnet og de andre på scenen på i Nykøbing.

(Foto: Klaus Bo Christensen)

– Det er mig, der står herude og banker på, synger Jan Schou, 70, som slår sine sommerfolder i Rottefælderevyen i Svendborg, mens Tage Frandsen reder hans grå, krøllede Thomas Helmig-paryk.

LÆS OGSÅ: Afleverede Amalie børnene til samvær? Nu tager Mikkel bladet fra munden

– Jeg havde ellers sagt, at jeg aldrig skulle lave revy mere, men så ringede Jan og Leif. Så sagde jeg alligevel ja, og jeg har haft røde knopper over det, indrømmer Tage Frandsen, 74, som har lavet parykker i en menneskealder til de fleste af landets revyer.

Det kreative hold bag vinterrevyen er fra venstre Leif Maibom, Rikke Buch Bendtsen, instruktør Jan Hertz, Jan Schou, parykmager Tage Frandsen og kapelmester Mickey Pless. (Foto: Peter Hauerbach)

Leif Maibom, som er en gamle rotte og tidligere direktør i fra Sønderborg Sommerrevy, er den næste i rækken hos frisøren. Imens taler kapelmester Mickey Pless og instruktøren Jan Hertz om musikken.

SE MED: Nu kan du følge Geggo og Cengiz i nyt projekt

– Vi går lidt mere intimt til værks, og kommer meget tættere på publikum. Denne her forestilling vil gøre folk trygge og glade, og vi kalder en spade for en spade. Vi står ved den underholdning, der kommer, fortæller Jan Hertz, 73, som selv både har spillet, instrueret og været direktør for revyer.

– Jeg havde faktisk langt hår som ung knægt i 1960’erne. Men til min konfirmation forlangte mine forældre, at det blev klippet af, afslører Leif Maibom. – Du har været køn, konstaterer Tage Frandsen tørt. (Foto: Peter Hauerbach)

Mindre politik

Forskellen på vinterrevyen og sommerrevyen er, at sommerrevyen er stor, festlig, folkelig og fornøjelig med nyskrevne numre, dansenumre og stor scenografi. Vinterrevyen er mindre, mere intim og ikke så politisk spiddende, men med det gode grin, sketches, monologer og sang.

Rikke Buch Bendtsen, 50, kender herrerne rigtigt godt, og hun må lægge øre til en del ”onkel morfar”- humor.

LÆS OGSÅ: Husker du Morten fra ‘Tattoo Salonen’? Her er han i dag

– Det er så sjovt, når vi er sammen i denne flok. Jeg skal jo både være lidt det friske pust, men jeg er jo også den, som lige siger ”Hov, må vi sige det i 2022?”. Jeg må være kvinden, som lige spørger, om vi kvinder gider høre på det. Jeg siger noget, de siger noget andet, og så mødes vi et sted i midten. Det er godt, siger Rikke Buch Bendtsen grinende.

LÆS OGSÅ: WOW: Så lidt vejer Amalie

– Når vi laver sommerrevy, så tænker vi meget mere over, hvad det er for en tid, vi lever i, og hvad vi gerne må sige. Her i vinterrevyen har vi et frirum, og det er skidesjovt. Her skal vi ikke have den dybere mening med noget, vi skal bare have det sjovt, siger hun.

Nykøbing Falster Revyens vinterrevy har premiere 19. januar.