HUSET ny serie på DR
HUSET ny serie på DR

Nyt DR-drama: Se det første klip her

DR er klar med en ny dramaserie.

Er du vild med dansk drama, så kan du godt begynde at glæde dig. DRs nye dramaserie, 'Huset', har nemlig snart premiere.

LÆS OGSÅ: Eddie Skoller er død

Artiklen fortsætter under videoen.

Den 1. september på DRTV og den 3. september klokken 20.00 på DR1 kan du følge blandt andre Sofie Gråbøl og David Dencik i den nye tv-serie ’Huset’, som er centreret om fire fængselsbetjente, der skal få styr på de indre linjer i et fængsel.

Deres arbejdsmiljø er råt og fjendtligt, men alligevel med en form for overenskomst mellem indsatte og ansatte. De fire betjentes liv udenfor fængselsmurene er samtidigt - af forskellige grunde - fyldt med konflikter, hemmeligheder og ensomhed. Hemmeligheder, der snart vil afsløres og få store konsekvenser, ikke alene for dem selv, men for alle både inden- og udenfor murene.

For fiktionschef i DR, Henriette Marienlund, bliver 'Huset' på mange måder – sat over for for eksempel 'Carmen Curlers' – et godt billede på det spænd, der er i DR Dramas produktioner.

- Serien går til kanten i forhold til at skabe et råt miljø og give indsigt i en verden, som de færreste nok kender. Det er noget helt andet end serierne ’Carmen Curlers 2’ og ’Bag enhver mand’, som begge kommer på DR senere i år. Serien er på mange måder symbolet på vores intention om ikke at lave fiktion, der er en metervare, men at vi tør og vil ud og lave serier, der lever i deres egen ret og er tro mod netop deres univers, siger Henriette Marienlund.

LÆS OGSÅ: Ulf Pilgaard tilbage i Cirkusrevyen

Du kan se det første klip fra den nye dramaserie herunder: