Nedturen fortsætter for Jes: Droppet igen

Jes Dorph-Petersen kalder beslutningen en skade mod demokratiet.

I flere uger har man kunne boooke Jes Dorph-Petersen til foredrag om sin oplevelse med #MeToo og bevægelsen generelt, men da han selv i sidste uge reklamerede for det på sine sociale medier, blev han kort tid efter droppet af agenturet Athenas, som han udbød det igennem.

Det bekræfter den 61-årige tv-mand skriftligt overfor Ekstra Bladet.

- Nu bliver foredraget pillet af, fordi Athenas reagerer på det, bureauet selv kalder en ”shitstorm med meget hårde beskyldninger”. Altså IKKE som en konsekvens af foredragets indhold. Kun af frygt for reaktionerne.

LÆS OGSÅ: Türker åbner op om retssag

Athenas har i mange år tilbudt foredrag med Jes Dorph-Petersen. Agenturets landechef, Kenneth Lund, siger til avisen, at de har haft ”en snak” med Jes om, at de ikke kan ”repræsentere det foredrag”, men afviser at uddybe hvorfor.

- Athenas har efter min mening rettet ind efter et krav om censur og endda bøjet sig for nogle meninger, som virksomheden, hvis formål jo er folkeoplysning, ikke selv har. Det har man gjort af hensyn til eget image og indtjening. Men til skade for demokratiet og retten til at ytre sig. Og det knæfald er det mest uhyggelige i denne sag, lyder det i medddelsen fra Jes Dorph-Petersen.

I sidste uge kom det også frem, at TV2 har droppet et nyt afsnit af antikprogrammet 'Krejlerkongen', fordi han medvirker.

LÆS OGSÅ: AV! Nu langer Janni Ree kraftigt ud efter Tina Lund

LÆS OGSÅ: CHOK! Kia indlagt og politianmeldt