Karsten Rees kræftlæge anholdt: Tiltalt for lejemord

Karsten Ree har flere gange været i behandling hos hos lægen, der nu er tiltalt for mord.

Siden Karsten Ree i 2015 fik konstateret blærekræft, har han flere gange været i behandling hos lægen og forskeren Serhat Gümrükçü på hans klinik i Los Angeles.

76-årige Ree har også investeret stort i biotekselskaet Enochian BioSciences, som den tyrkiskfødte Gümrükçü har stiftet sammen med den danske milliardær René Sindlev.

LÆS OGSÅ: Mary Elizabeths Hospital: Jeg er stolt

Firmaet arbejder på at udvikle lægemidler, der skal kurere hiv, kræft og hepatitis.

Men i sidste uge blev 39-årige Serhat Gümrükçü anholdt i en sag om et lejemord begået i den amerikanske delstat Vermont. Sammen med treandre formodes han at være involveret i mordet på  Gregory Davis, der 7. januar 2018 blev fundet myrdet efter dagen forinden at være blevet kidnappet fra sit hjem.

LÆS OGSÅ: Francesca viser stor personlighed i ‘Bachelor’: Jeg er her for kærligheden

Ifølge det amerikanske justitsministerium risikerer Gümrükçü livsvarigt fængsel eller dødsstraf, hvis han bliver dømt skyldig.

Kort før sin anholdelse solgte Serhat Gümrükçü 253.493 aktier for over 12 millioner kroner i Enochian BioSciences. I 2020 fortalte Karsten Ree til MedWatch, at han ejede fire millioner aktier i Enochian – svarende til en aktiepost på 146 millioner kroner.

LÆS OGSÅ: René Dif gift med Linet Jo: Min lykkeligste dag

Hverkeen Karsten Ree eller René Sindlev har kommenteret anholdelsen, men i en pressemeddelelse siger bestyrelsen i Enochian BioSciences, at de er chokerede over nyheden om Gümrükçü, men ikke betvivler hans faglige kompetencer.

– Opfinderens og medstifterens personlige liv ændrer ikke ved de fundamentale fakta, skriver Enochian BioSciences.