Jes Dorphs økonomiske rutsjetur: Sådan går det i dag

Jes Dorph er gået fra topgage til dagpenge, og derfor har han måtte skrue markant ned for forbruget. Jobsøgning volder problemer

Sidste års fyring fra TV 2 på grund af krænkelsessager har været en dyr affære for 63-årige Jes Dorph-Petersen. Topgagen som studievært er skiftet ud med en almindelig dagpengesats (I 2022 er den 19.351 kr. før skat pr. måned, red.), og det har betydet, at han og familien må spænde livremmen ind.

LÆS OGSÅ: ‘Badehotellet’-stjerne afslører: Jeg var så bange

Artiklen fortsættes under videoen med Thomas Blachman, der fortæller om finalen i ‘X Factor’… 

– Jeg er gået kraftigt ned i løn, men det brokker jeg mig ikke over. Mange danskere lever for det samme beløb, så det kan vi selvfølgelig også, siger den mangeårige tv-vært.

LÆS OGSÅ: Mads Moldt siger fra: Ønsker ikke at optræde

– Mange spørger, om det ikke er en nedtur og lidt pinligt at være på dagpenge. Det, synes jeg faktisk, er et både nedladende og højrøvet spørgsmål. Jeg er endt i en situation, hvor jeg ikke kan få arbejde, og så er det helt naturligt og totalt fair at få hjælp fra fællesskabet, siger han.

Udover den økonomiske nedtur har Jes Dorph-Petersen efter skandalen heller ikke haft en let gang på jord i forhold til jobsøgning.

LÆS OGSÅ: ‘Badehotellet’-stjerne afslører: Jeg var så bange

– Jeg har søgt masser af stillinger, men har ikke fået dem. Jeg er heller ikke blevet kaldt til samtaler på nogen af dem, og kun enkelte har overhovedet kvitteret for at have modtaget ansøgningen, siger han.