Jes Dorph frygter for helbredet: Bange for at dø

Tv-værten passer bedre på sig selv i dag, end han gjorde for blot ti år siden.

TV2-værten Jes Dorph-Petersen er en mand, der rydder op i egne rækker for at passe på sig selv og leve så længe som muligt. I 2012 besluttede han at sige farvel til et årelangt alkoholmisbrug, han har kvittet cigaretterne og sat fokus på sund kost for at gøre sit hjerte en kæmpe tjeneste.

- Nu er jeg jo en ældre herre på 61 år, så jeg holdt op med at ryge for mange år siden. Jeg holdt op med at ryge, fordi jeg var bange for at dø, eller at dø for tidligt. Og så spiser jeg sundere nu end for år tilbage, for jeg er bange for blodpropper og forkalkninger, som kan genere mit hjerte i at arbejde. Jeg passer bedre på mig selv nu, end da jeg var 50 år, fortæller Jes Dorph-Petersen, 61, der er ny vært på 'Charlies Hjertegalla'.

LÆS OGSÅ: Philine hårdt ramt: Tjener ingen penge

Jes tager over for Jesper Steinmetz, som ikke kan komme hjem fra USA pga. coronakrisen.

- Siden jeg kom i midt 50’erne og derefter, har jeg dagligt været bange for at dø. Det er man jo. Jeg tænker: Hold kæft, nu er det snart slut, og ens venner begynder at falde om eller blive syge. Jeg blev da også påvirket af, at en mand som Ole Stephensen døde. Han falder sammen en aften og ”bum” (Ole Stephensen døde i februar 2019, red.). Jeg var med til hans begravelse, for jeg kunne skide godt lide Ole. Når sådan noget sker, så tænker jeg: Jeg skal edderma’me passe på mig selv.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Ny sundhedsekspert på DR har selv gennemgået stor forandring

Sund kost

Den populære tv-vært skal ikke kæmpe for en sund livsstil, for der er masser af opbakning i hjemmet hos kæresten, makeupartisten Maj-Britt Haurholm.

- Min kæreste Mejse har et dårligt hjerte, så hun skal passe på sig selv. Så når vi laver mad, bliver det automatisk sundere, så vi begge spiser rigtigt. Og så spiser jeg meget mindre kød nu end før.

Jes var rigtigt glad, da han fik buddet om at være vært på 'Charlies Hjertegalla', for tidligere han siddet i callcenteret og taget imod donationer fra danskere, der ringer ind.

LÆS OGSÅ: Irina Olsen: Jeg har stadig svært ved at finde balancen

- Det er jo en sag, som er mindst lige så vigtig som 'Knæk cancer'. Der skal fokus på hjertesagen og samles penge ind. Det gode ved hjertesagen er jo, at der er så mange ting, man selv kan gøre på forhånd. Man kan lære hjertemassage og passe bedre på sig selv, så man kan forebygge enormt meget i det her. Det, synes jeg, er interessant. Der er ikke fokus nok på hjertesagen, siger Jes og fortsætter.

- Det er også en sag med masser af livskvalitet i, fordi man får det så meget bedre af at være rask med et godt hjerte. Ligesom med cancer kender vi jo allesammen nogen, som har fået forandret deres liv pga. hjertet. Jeg gør også. Det er vigtigt også at huske og hjælpe dem med sådan en aften.

LÆS OGSÅ: Mathilde og Robin afslører nye detaljer om forholdet

Bliver svagere for hver dag

Et sundt hjerte kommer ikke af sig selv, der skal passes på det.

- Det er i virkeligheden meget banalt, men det handler om at huske det. Jeg glemmer det jo til dagligt. Alt andet lige, så bliver jeg jo svagere for hver dag, der går, det gør vi alle sammen, når vi er fyldt 17 år. Så jeg skal passe meget mere på.

LÆS OGSÅ: WOW! 'Vild med dans'-vært og kæresten køber villa til 31,5 millioner

Og apropos at gøre noget, så har Jes lige et hængeparti, som hans medværter Michèle Bellaiche og Christian Degn har styr på.

- Jeg er nødt til at være ærligt og sige, at jeg to gange har måtte melde afbud til hjertestarterkursus, fordi jeg skulle på job, og det har jeg helt vildt dårlig samvittighed over. Hvis en af jer faldt om nu, så er jeg ikke helt sikker på, hvad jeg skulle gøre, tilstår Jes Dorph-Petersen.

Det bliver som altid fest og farver, når TV2 Charlies Hjertegalla sendes d. 22. august med denne toptrimmede trio (Foto: Bo Nymann)
Det bliver som altid fest og farver, når TV2 Charlies Hjertegalla sendes d. 22. august med denne toptrimmede trio (Foto: Bo Nymann)

LÆS OGSÅ: Prins Nikolais Studenterjubilæum: Fest i gaden