Jes Dorph afslører: Jeg fik frække tilbud

Ifølge Jes Dorph-Petersen har han selv været udsat for seksuelle tilnærmelser fra det modsatte køn på TV 2.

I kølvandet på anklagerne mod Jes Dorph-Petersen om sexchikane og overgreb, stillede den tidligere nyhedsvært i sidste uge op til en samtale med vennen Lars Seier Christensen på onlineplatformen SpeakerBee.

Her fortalte Jes Dorph-Petersen, 61, at han selv har været udsat for seksuelle tilnærmelser fra det modsatte køn.

LÆS OGSÅ: Tina Lund afslører flytteplanerne

- Det har jeg været ude for masser af gange. Sikkert ikke, fordi jeg er verdens flotteste mand, men måske er det, fordi jeg har været tv-vært, at jeg har været udsat for nogle tilnærmelser og nogle tilbud, fortalte han og uddybede:

- Der er en del kvinder undervejs i min tid på TV 2, der har forsøgt at få mig til at lave noget seksuelt sammen med dem. Den type krænkelser, man siger, mange kvinder er blevet udsat for undervejs i min tid på TV 2, har jeg været udsat for præcis det samme. Den eneste forskel var bare, at jeg var en mand, sagde Jes Dorph-Petersen.

LÆS OGSÅ: Derfor hedder vi ikke Unity mere

Indberetter advokatfirma

Senere samme uge kom det frem, at han har valgt at indbringe det advokatfirma, som stod bag undersøgelsen, der førte til hans afskedigelse, for både Advokatnævnet og Datatilsynet. Han mener ikke, at undersøgelsen lever op til basale krav om redelighed og grundighed.

- Efter min opfattelse er disse tilsidesættelser så alvorlige, at der bør idømmes en følelig sanktion, skriver han i det 22 sider lange klageskrift, som Jyllands-Posten har set.

LÆS OGSÅ: Blachman i overraskende udmelding

Jes Dorph-Petersen vil ifølge Jyllands-Posten rejse et økonomisk krav mod både Norrbom Vinding og TV 2, hvis han får medhold i ét eller flere klagepunkter. Derudover risikerer advokatfirmaet sanktioner, der spænder fra kritik over påbud til politianmeldelse.

TV 2's indholdsdirektør, Lotte Lindegaard, siger, at hun har svært ved at genkende Dorph-Petersens udlægning af processen med undersøgelsen, og Norrbom Vinding afviser, at der er grundlag for kritik.

LÆS OGSÅ: Kronprinsens vilde styrt: Ski’ farligt