Jens Gaardbo med sin kone, Pernille, som han har været gift med siden 1996 (Foto: Michael Stub)
Jens Gaardbo med sin kone, Pernille, som han har været gift med siden 1996 (Foto: Michael Stub)

Jens Gaardbo i stormvejr: Færdig på TV 2

Han erkender at have udvist dårlig dømmekraft, da han var ansat som nyhedschef på TV 2.

Ni år efter sit bemærkelsesværdige comeback stopper Jens Gaardbo igen på TV 2. Det oplyste tv-stationen i en pressemeddelelse i fredags.

Det er uvist under hvilke former, den 64-årige Gaardbo fratræder, men det sker som følge af en advokatundersøgelse, der har kortlagt, at han for 20 år tilbage udviste dårlig dømmekraft, da han var ansat som nyhedschef.

Han fratrådte med kort varsel nyhedschefjobbet midt i december 2002 for at blive informationschef hos medicinalfirmaet Lundbeck, og i 2011 vendte han tilbage til TV2.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Tina Lund i forvandling

- Som følge af TV 2's kulturundersøgelse er jeg blevet forelagt, at jeg for år tilbage som nyhedschef overtrådte TV 2's personalepolitik. Det er ganske vist længe siden, og tiden var en anden. Men jeg er enig i, at der var eksempler på dårlig dømmekraft, og at jeg i visse tilfælde opførte mig forkert.

- Det var ikke i overensstemmelse med den værdighed, der bør være i jobbet som leder – eller i jobbet som et af stationens ansigter udadtil, siger han i pressemeddelelsen om sagen, som det fremgår, at han ikke har yderligere kommentarer til.

LÆS OGSÅ: 'Nybyggerne'-par springer ud som bartendere

Det vakte stort postyr da han i september blev beskyldt for at gå ukritisk til sin chef, daværende nyhedsdirektør Mikkel Hertz, i 'Presselogen' i forbindelse med en debat om sexisme i mediebranchen.

Efterfølgende tog Jens Gaardbo det, han kaldte en ”udramatisk” pause fra programmet, dog uden at vende tilbage igen.

LÆS OGSÅ: Her er den nye vært på 'X Factor'

LÆS OGSÅ: Lea og Mikkel Kessler hjælper dem, der ikke har råd til julen