(Foto: Lasse Spang Olsen/TV 2)
(Foto: Lasse Spang Olsen/TV 2)

Ghitas tragedie: Han slog mig

Ghita Nørbys ægteskab med arkitekten Mogens Garth-Grüner var langt fra udramatisk.

Allerede som 22-årig havde Ghita Nørby i 1957 så meget fart på karrieren, at hun filmede hele dagen og spillede teater om aftenen. Men det, at hun var væk hele tiden, gik ud over hendes ægteskab med den fire år ældre arkitekt Mogens Garth-Grüner.

LÆS OGSÅ: Romantisk ferie: Pernille Nygaard og Kåre Quist nyder varmen

Artiklen fortsætter under videoen med Skuespillerne fra Cirkusrevyen 2022...

– Den uforståelighed, den uafgjorte ting mellem de to unge mennesker, der har giftet sig, må jo nok få et udslag af en art.

I det her tilfælde blev det til, at Mogens slog mig, fortæller den nu snart 88-årige skuespiller i TV 2-dokumentaren 'Ghitas hemmeligheder'.

LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’-deltager er pludselig død

– Så kom jeg hjem, og så tog Mogens, min mand, en gasslange og slog mig med den slange. Og ja, han var sådan set lige ved at slå mig ihjel.

Ghita tog hjem til sine forældre, og her fotograferede hendes far skaderne for at dokumentere dem. Samme aften skulle hun på Det Kongelige Teater, og da hun i pausen ringede hjem, fik hun en voldsom besked.

LÆS OGSÅ: Annemette Voss frygter at føde alene

– Så sagde min far, at min mand havde taget sig af dage. Og så spillede jeg anden akt.

At hendes arbejde fyldte så meget i hendes liv, at det gik ud over ægteskabet og hendes mand, kan hun godt se i dag.

- Det havde en høj pris. Det havde det også for Mogens, for det er der ingen, der kan holde ud. Jeg begriber det godt. At det så endte så sørgeligt, behøvede det ikke. Men jeg forstår det godt, fortæller hun i dokumentaren.

LÆS OGSÅ: Her er den nye vært og nye ekspert i ‘Kender du typen’