Ghitas herlige dag: Fejret af veninderne

Efter en turbulent tid kan Ghita Nørby endelig slappe af med sine veninder.

Efter en rædsom tid, hvor hun både har mistet hunden Aki og bliver rendt på dørene af SKAT, der har et krav på 1.077,41 mod hendes eksmand, Svenn Skipper, der døde for to år siden, kunne Ghita Nørby, 88, i forrige torsdags nyde en eftermiddag i gode venners selskab.

LÆS OGSÅ: 'Landmand'-deltagere afslører: Vi kendte hinanden inden optagelserne

Bodil Jørgensen, 62, var
også blandt de mange, der
fejrede Ghita Nørby
Bodil Jørgensen, 62, var også blandt de mange, der fejrede Ghita Nørby

Anledningen var, at Det Kongelige Teaters kunstsamling blev udvidet med Søren Hagens portræt af Ghita Nørby i rollen som den græske gudinde Athene.

LÆS OGSÅ: Thomas Eje gør revy comeback

– Det er underligt at blive betragtet på den måde. Jeg går ikke rundt og betragter mig selv. Jeg er bare en, der lever og kan lide at leve og kan lide, at mennesker kan lide besværligheder. Jeg er opdraget med kritik, og jeg elsker kritik, sagde hun og fik alle til at le, da hun hurtigt tilføjede: ”Positiv kritik”.

Maleren Søren Hagen
har portrætteret Ghita
som Athene, visdom
-
mens gudinde, i et
landskab inspireret af
meteoreksplosionen
over Tunguska,
Rusland, i 1908.
Maleren Søren Hagen har portrætteret Ghita som Athene, visdom - mens gudinde, i et landskab inspireret af meteoreksplosionen over Tunguska, Rusland, i 1908.

Hun havde også søde ord til kunstneren.

LÆS OGSÅ: Rikke Gøransson afslører barn: Den største velsignelse

– Søren, jeg vil sige, vi havde det sindssygt hyggeligt. Jeg følte ikke, at jeg blevet sneget ind på eller gjort noget ved. Det eneste jeg tror, jeg har sagt til dig, er, at du ikke må glemme en humor og muligvis også en ironi i mit ansigt. Og så synes jeg egentlig, det er synd, at det skal hænge oppe på skuespillergangen. Jeg synes, det skal stå her, sagde hun om maleriet, der stod bag hende midt i Skuespilhusets foyer.

LÆS OGSÅ: Mette Sommer på usikker grund: Søger hjælp