Felix Smith trodser sin allergi: Jeg VIL have hund

Felix Smith måtte kæmpe sig igennem tre måneder i helvede.

Tv-værten Felix Smith er hundeelsker med stort H på trods af, han ikke er vokset op med hunde. Faktisk var hans allergi som barn så slem, at han nærmest skulle i ilttelt, hvis han havde været i nærheden af hunde. Det voksede han fra.

SE BILLEDERNE: Så søde var ‘Forsidefruerne’ som børn

– En klog mand sagde til mig, at hvis man som allergiker vil have en hund, så skal man tage ”en kold tyrker” med allergien. Så vænner ens krop sig til den hund, man har valgt. Så jeg havde tre måneder i helvede, da vi fik labradoren Marley, og så gik det over, fortæller Felix Smith, 45.

Han sætter hundesnoren på sin toårige cocker spaniel, Robert Redford, til en luftetur i Hareskoven nord for København.

LÆS OGSÅ: Blev kærester efter ‘Robinson’

– I dag er jeg stadig allergisk over for andre racer. Da jeg fik Robert, var der også lidt i starten. Hvis jeg har meget travlt med jobs, og han har været tre uger hos min mor, så kradser og klør det da lidt, når han kommer tilbage.

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Thomas Skov fortæller om ‘Jaget vildt’…

Ikke til at undvære

Før Robert Redford har Felix Smith haft to andre hunde, så han kender til den store sorg over at miste sit kæledyr – og at den ofte bearbejdes bedst ved at få en ny hund. Og da han og familien i januar 2020 sagde farvel til Marley på 14 år, kom Robert Redford hurtigt til.

LÆS OGSÅ: Ditte Julie og børnene nedlagt af corona

– Jeg ville godt have holdt en pause, men allerede tre uger efter Marleys død var jeg i gang med at kigge efter en ny, siger Felix, der netop er blevet skilt fra hustruen Marie, men stadig bor i huset på kanten af den smukke Hareskov sammen med sønnerne Theodor, 13, og syvårige Arthur.

– Robert har krudt i røven, men han holder sig til mig. Også derhjemme. Jeg kan ikke rejse mig fra sofaen på noget tidspunkt, uden at han er med, fortæller Felix grinende, mens Robert, der adlyder Felix’ mindste kommando, sætter sig ned og forventer en godbid.

LÆS OGSÅ: CHOK: Ung mor skal skilles

– Cocker Spaniels er så nemme at træne, men det er helt sikkert ikke en race for alle familier. Det kræver, at man kommer meget ud, for de har et højt aktivitetsniveau. Og så har de brug for rigtigt meget tæt kropskontakt. Så han er heller ikke en, du får ud af sengen, siger tv-værten.

Artiklen fortsætter under videoen af ‘Årgang 0’-moren Tina, der fortæller om sit modeshow. 

Tøjdesigner

I år har hundelufteren Felix endelig fået realiseret en gammel drøm.

– Jeg har 14 års erfaring i at stå i al slags vejr og fryse på en mark med en labrador, der bare ikke vil hjem. Så jeg har designet en heldragt til mænd i firmaet DogCoach, som jeg er medejer af, fortæller Felix i den kolde efterårsskov.

Artiklen fortsætter under billedet.

– Dragten har alle de ting, jeg manglede, når jeg lufter hund. Den har hundeposeudtræk, en ”godbidspose” i lommen, så man ikke får fedtede lommer, en ”squeeker” i kraven, så man kan kalde hunde til sig, og den har en stor lomme bagpå til hundelinen. Så nu er Robert Redford og jeg klar til den lange tur i alt slags vejr.