Faxes store hemmelighed: Afslører EM-snyd

John ”Faxe” Jensen afslører nu sin store hemmelighed.

30 år efter, John ”Faxe” Jensen scorede til 1-0 i EM-kampen mellem Danmark og Tyskland, afslører han en hemmelighed om de støvler, han lavede det gyldne mål med.

LÆS OGSÅ: Reality-babe er gået fra kæresten: Hans egen skyld

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Jeanette Ottesen fortæller om sin graviditet...

I sine fodbolderindringer 'Faxe - den ramte jeg sgu lige i røven' fortæller den nu 57-årige landsholdslegende, hvordan han bad en lokal skomager i Glostrup om hjælp. Han skulle få et par Adidas Copa Mundial til at ligne dem fra Hummel, som han var kontraktligt forpligtet til at spille i.

LÆS OGSÅ: Måtte hentes af politiet: Derfor gik Bro konkurs

Det klarede den fingernemme skomager på et par dage.

– Ingen opdagede det undervejs i turneringen, heller ikke selvom der findes masser af billeder af mig, der tackler en modstander, så man kan se mindst én af sålerne på mine støvler. Hvis man kigger efter, kan man ellers tydeligt se, at der er noget helt galt med de fodboldstøvler, fortæller Faxe i bogen, der er skrevet i samarbejde med Ole Sønnichsen.

LÆS OGSÅ: Legendarisk paradiso afslører graviditet

Efter EM fik Nationalmuseet støvlerne og forgyldte dem med 24 karat bladguld.

– Jeg var lidt beklemt på grund af snyderiet, men jeg sagde ja, og igen var der ingen, der opdagede noget. Heller ikke, selvom Adidas-mærket på hælen af støvlen faktisk blev lidt synligt af forgyldningen. Skomageren havde nemlig bare malet det hvide stykke med det sorte Adidas-logo over med sort, og det holdt det altså ikke helt til.