Far og datter i arbejdstøjet: Krævende kvalitetstid

Far og datter-tid bliver anderledes end førhen, når Clara og Kien trækker i arbejdstøjet i 'Sommerdrømme' på TV2.

Man bliver mødt af klukkende høns, fuglefløjt og skøn, landlig idyl, når man lægger vejen forbi familien Duongs murermestervilla i Herfølge. Far, Kien, og datter, Clara, er netop nu aktuelle i det populære TV 2-boligprogram 'Sommerdrømme', hvor de skal istandsætte et sommerhus.

Familien Duong
har altid elsket at
have fælles huslige
projekter. De har
sammen bygget en
udestue, og næste
ting på listen bliver
en ny carport.
Familien Duong har altid elsket at have fælles huslige projekter. De har sammen bygget en udestue, og næste ting på listen bliver en ny carport.

LÆS OGSÅ: Mattias Hundebøll søger bofælle

Clara ved endnu
ikke, hvad hun vil
studere. Men efter
”Sommerdrømme”
overvejer hun, om
det skal være noget
med indretning og
design.
Clara ved endnu ikke, hvad hun vil studere. Men efter 'Sommerdrømme' overvejer hun, om det skal være noget med indretning og design.

– Selvfølgelig kunne det være fedt at vinde et sommerhus, men for mig var det en investering i at være sammen med min datter. For at være ærlig så følte jeg allerede, at jeg havde vundet, fordi hun gad at bruge otte uger af sit sabbatår på at være sammen med sin far, fortæller 47-årige Kien, der i første omgang var uvidende om, at Clara spontant havde tilmeldt dem programmet.

LÆS OGSÅ: 'Løvens Hule' søger nye deltagere

Selvom det både har været lærerigt og følelsesladet at trække i arbejdstøjet for makkerparret, så indrømmer de gerne, at det har været noget af det hårdeste, de har prøvet.

– Det var en stor udfordring, at vi rent
fysisk ikke var høje nok til at nå op til
hjørnerne med stigen. Vi rørte ikke
ved lofterne, for vi kunne simpelthen
ikke nå, siger Clara med et grin.
– Det var en stor udfordring, at vi rent fysisk ikke var høje nok til at nå op til hjørnerne med stigen. Vi rørte ikke ved lofterne, for vi kunne simpelthen ikke nå, siger Clara med et grin.

– De første dage sov vi slet ikke. Derefter lagde vi os til at sove kl. 3, og så stod vi op igen kl. 6. Men når man lagde sig ind for at sove, kunne man ikke falde i søvn, fordi ens hjerne bare arbejdede på højtryk med alt det, man skulle nå at lave, siger Clara, mens hendes far supplerer:

– Vi fik for det meste lavet mad, men vi fik samtidig så meget cola, sukker og chokolade for at få energien op, og på trods af det tabte jeg alligevel 10 procent af min kropsvægt, forklarer Kein, der til daglig arbejder som IT-projektleder, mens 19-årige Clara blev færdig på handelsskolen i sommer.

LÆS OGSÅ: 'Familien fra Bryggen'-stjerner afslører nyt projekt

Smertefuld lidelse

Efter de krævende programmer fik Kien konstateret karpaltunnelsyndrom i sit håndled, hvilket har forårsaget mange smerter.

– Vi laver rigtig meget asiatisk mad
sammen, går ture eller tager ud og
oplever ting. Vi bruger som familie
generelt meget tid på at hygge os
sammen og har også mange gæster på besøg, forklarer Clara.
– Vi laver rigtig meget asiatisk mad sammen, går ture eller tager ud og oplever ting. Vi bruger som familie generelt meget tid på at hygge os sammen og har også mange gæster på besøg, forklarer Clara.

– Først da vi var færdige, og kroppen kunne slappe af, så kunne jeg pludselig ikke mærke fire af mine fingre. Jeg har fået nogle øvelser, jeg laver, men jeg har fået at vide, at det kan være, at jeg skal opereres, hvis det ikke bliver bedre, lyder det fra den selvlærte handyman, der først renoverede familiens gamle hus og nu er i gang med at renovere deres nuværende.

Kien er halvt kinesisk og halvt vietnamesisk, og sammen med sine forældre og søstre kom han til Danmark som bådflygtning i 1978. De asiatiske rødder betyder meget for familien på fire, der sammen har rejst meget i Sydøstasien.

LÆS OGSÅ: Reality-stjerne har født: Mor til fire

– Siden børnene var tre og fem år, har vi hvert andet år været af sted mellem fem og syv uger. Det, synes vi, har givet vores familie meget. Derfor var jeg heller ikke så spændt på, at vi lige pludselig skulle være sammen 24/7 i programmet, for det er vi ligesom vant til, slår Kien fast, mens Clara bakker ham op:

Foruden Kien og Clara består familien af mor, Camilla, og lillebror, Elias.
Foruden Kien og Clara består familien af mor, Camilla, og lillebror, Elias.

LÆS OGSÅ: Mette Sommer afslører: 'Bachelor' var bedre end 'Bachelorette'

– Selvfølgelig havde vi nogle gange problemer med at kommunikere, specielt fordi det jo var mig, der hele tiden skulle lære noget. Men vi nød virkelig tiden sammen og efter, at vi er kommet hjem, har vi haft en helt anden dynamik, pointerer en glad Clara.