Erik Brandt i plejebolig: Jeg har det dejligt

Erik Brandt har vænnet sig til tilværelsen i plejeboligen.

En syv-værelses lejlighed på 350 kvadratmeter i hjertet af København blev i februar byttet ud med en tre-værelses plejebolig på Rygårdcentret i Hellerup. 77-årige Erik Brandt er nemlig blevet afhængig af hjælp, og her er den nær døgnet rundt.

- Det var nødvendigt at flytte. Her er sol på den lille terrasse, og så kan jeg gå en tur på Hellerup kirkegård hver dag. Når jeg trykker på en knap, kommer der nogen rendende. De ansatte er meget søde, og jeg har det dejligt, siger Erik Brandt til HER&NU i erkendelsen af, at førligheden ikke længere er så god som i gamle dage.

Så han er mest tryg ved at bevæge sig rundt i kørestolen af frygt for at falde og dermed gøre mere skade, end godt er.

LÆS OGSÅ: Fyldt op af heroin og solgt til sex: Elias valgte i sidste øjeblik at dele sin historie

LÆS OGSÅ: Det er slut: Derfor slog de op

Stuen er fyldt med antikviteter og kunstgenstande, som han har samlet gennem et helt liv.

- Jeg husker ikke så godt længere. Men jeg prøver, så godt jeg formår, at genkalde hukommelsen. Det arbejder jeg med, siger Brandt, der var god ven af prins Henrik, som gik bort i februar 2018.

- Selvfølgelig savner jeg ham meget. Han var min bedste ven og en spændende person, siger Erik Brandt videre.

LÆS OGSÅ: Lone Hertz er tilbage på scenen

Ferie på Mallorca

Samtidig med den hjælp, som følger med plejeboligen, har modelegenden bag Margit Brandt Design-mærket også en privat hushjælp ansat.

- Jeg er jo en forkælet dreng, så jeg har altid haft nogen til at hjælpe mig. Det er den slags luksus, jeg godt kan lide. Det er jeg meget glad for. Hun kommer tidligt om morgenen og bliver her nogle timer, siger Erik Brandt, der ser frem til en tur til Mallorca.

- Planen er at besøge min gamle ven, Jacob Asbæk i Port d’Andratx. Der har jeg været mange gange før, og Sara min hushjælp kan tage og skubbe mig rundt i kørestolen, siger han med masser af optimisme i stemmen.

LÆS OGSÅ: Linse jubler: Endelig sygdomsfri

LÆS OGSÅ: Gustav undskylder overfor Irina