Ellemanns hektiske år: Nu skal der ro på

Jakob Ellemann-Jensen glæder sig til den kommende tid med familien.

Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, glæder sig til at trække stikket fra Christiansborg og sætte kursen mod Sydfrankrig for at slappe af med familien.

- Det har været et hektisk år med pandemien, og nu har jeg brug for at være sammen med familien. De hævder at have det på samme måde med mig.

- Det bliver rart at koble af og læse en bog, der ikke handler om politik, siger den 47-årige politiker, der er gift med Anne Marie Preisler, 42.

LÆS OGSÅ: BABY NEWS: Kendispar venter barn

Sammen har de sønnen, Bjørn på tre år, og fra et tidligere forhold har han Frederik på 19 og 17-årige Caroline.

- Min kone og jeg havde et begivenhedsrigt forår for tre år siden, hvor vi i april købte nyt hus i Birkerød, i maj måned blev jeg minister, i juni blev vi gift, og måneden efter blev vi forældre til en søn, fortæller Jakob Ellemann-Jensen.

- Når man bliver far i anden omgang, så har jeg oplevet mindre stress end første gang. Med de to store havde jeg det svært med den manglende nattero. Men selvfølgelig bliver jeg mere træt nu, end da jeg var yngre. Til gengæld sørger jeg for at nyde timerne med min lille søn, for jeg ved jo, at tiden går meget, meget hurtigt med børn, der vokser op. Det er med at nyde det, mens man kan, siger Jakob, der umiddelbart ikke har planlagt flere børn.

LÆS OGSÅ: Kronprinsparret tilbage på Chateau de Cayx

Havde ondt af far

Dagligdagen som toppolitiker fylder meget i hans liv.

- Jeg har altid arbejdet meget, men i denne her stilling har du aldrig fri. Det er ikke et job, men et hverv, siger han, der ikke har sin politiske tæft fra fremmede: Den tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen (V) er nemlig hans far.

- Som barn var det virkelig ikke sjovt at have en far, som alle havde en mening om. Da jeg blev ældre, havde jeg ondt af ham, fordi han sjældent var hjemme hos familien med et par hundrede rejsedage om året. Jeg har altid været stolt af min far. Han var god til at være til stede, når han så endelig var hjemme. Og så sejlede vi blandt andet rundt på Limfjorden, hvor vi hyggede os med ham som kaptajn. Det var hyggeligt, fortæller Jakob Ellemann-Jensen om barndomsminderne.

LÆS OGSÅ: Sætter hus til salg for 20,5 millioner

- Jeg bruger meget tid på mit virke som politiker. Det er en svær størrelse at balancere. Jeg forsøger at få lagt noget træning i form af løb og styrketræning. Det betyder meget at være i god fysisk form. Og jeg bor ud til en skov, så jeg går også gerne ture med min hund. Jeg kan godt lide naturen, lystfiskeri og at gå på jagt. Ellers går jeg til fodboldtræning med Bjørn.

LÆS OGSÅ: Nu står Bubber og kæresten frem: Vores dejlige søn

LÆS OGSÅ: CHOK: 'Vild med dans'-stjerne jages af politiet