Datter går i fars berømte fodspor

Begge Nikolaj Coster-Waldaus to døtre er gået skuespillervejen - Filippa Coster-Waldau i nyt stort krimidrama om voldtægt, tillid og svigt.

Har du set set det spritnye ungdomsdrama på Viaplay, ellers bør du give det en chance.

LÆS OGSÅ: ‘Vild med dans’-stjerne skal giftes

Artiklen fortsætter under videoen.

Hovedrollen i serien 'Håber du kom godt hjem' spilles nemlig af Filippa Navarana Coster-Waldau, der som efternavnet antyder er datter af en af Danmarks mest succesrige skuespillere netop nu.

Med skuespillerforældrene Nukâka og Nikolaj Coster-Waldau har døtrene Safina og Filippa da også fra barnsben fået et rigtig godt indblik i livet som skuespiller.

LÆS OGSÅ: Tobias Rahim ramt af angst

Og det er netop Filippa Navarana Coster-Waldau, der spiller hovedrollen i 'Håber du kom godt hjem'.

Her spiller hun 16-årige Louise, hvis liv bliver vendt på hovedet, da hendes bedste veninde Monica (Maja Ida Thiele) på tragisk vis bliver voldtaget på deres gymnasium, efter Louise efterlader hende alene til en fest på skolen.

LÆS OGSÅ: Mikkel Skelskov om fængselsdommen: Jeg tager det roligt

Louise rammes af skyldfølelse og beslutter at finde voldtægtsmanden, som muligvis skal findes i venindernes omgangskreds. Måske er den skyldige endda Thais (Vilmer Trier Brøgger), som hun er dybt forelsket i.

Problemstillinger, der ikke er nemme for nogen - og slet ikke en 16-årig skolepige.

Selv siger Filippa Navarana Coster-Waldau om rollen.

- Det har været spændende at få lov til at spille rollen som 'Louise'. Det var min første store rolle, så det i sig selv har været kæmpestort og vildt at få lov til. Det har også været hårdt at skulle spille en karakter, hvor ens bedste veninde bliver udsat for så voldsomt et overgreb. Men det er nogle vigtigere problemstillinger, som serien tager afsæt i, siger Filippa Navarana Coster-Waldau.

Nikolaj Coster-Waldau fotograferet med hustruen, Nukâka, og døtrene, Filippa og Safina, tilbage i 2012. (Foto: PR)
Nikolaj Coster-Waldau fotograferet med hustruen, Nukâka, og døtrene, Filippa og Safina, tilbage i 2012. (Foto: PR)

LÆS OGSÅ: Se Jackies nye look

Sammen med søsteren Safina, spiller Filippa også med i DR-serien 'Salsa', der behandler sex blandt 18-20-årige kvinder.

Safina har tidligere medvirket i julekalenderen ’Theo og den magiske talisman’ og DR Ultra-serien ’Det forsvundne ravkammer’.

Omvendt kan 21-årige Filippa virkelig betragte 2022 som noget af et gennembrudsår med rollerne i både ’Salsa’ og ’Håber du kom godt hjem’.

LÆS OGSÅ: Svømmebaby døbt

Nikolaj Coster-Waldau fik sit helt store danske gennembrud med 'Nattevagten' fra 1994.

Siden er det blevet til store internationale roller i film som 'Black Hawk Down', tv-serien 'New Amsterdam' og ikke mindst giga-serien 'Game of Thrones'.

Nukâka Coster-Waldau har blandt andet medvirket i 'Forbrydelsen', 'Ditte & Louise' og 'Sygeplejeskolen. Og så deltog hun i sæson 17 af 'Vild med dans', hvor hun dansede sammen med Silas Holst.

Nu er det så Filippas tur. 'Håber du kom godt hjem' er i syv afsnit og kan allerede nu ses på Viaplay.

LÆS OGSÅ: Se Jackies nye look