Dansk kendis skifter navn: Det har altid været planen

Kunstneren fortæller, hvorfor tiden til at skifte navn nu er kommet.

Sanger og sangskriver Xander, der har det borgerlige navn Alexander Theo Linnet, har besluttet sig for at skifte kunstnernavn. Det fortæller han i et langt og ærligt opslag på Instagram.

Artiklen fortsættes under videoen med Mads Moldt, der er gået videre fra første liveshow i 'X Factor'...

LÆS OGSÅ: Natascha Lineas datter har selv valgt: Vil bo hos Bent

- Da min karriere startede var det vigtigt for mig at tage afstand fra mit efternavn, og min mor, så jeg lige kunne vise at jeg altså skriver alle mine ting selv og i det hele taget kan stå på egne ben musikalsk, indleder han.

33-årige Xander er søn af sangerinden Anne Linnet og den tidligere model Mads Buhl Nielsen, der var donor for Anne Linnet. Han er kendt for hits som 'Det burde ikk være sådan her' og ' Os to og mine lagner'.

LÆS OGSÅ: 'Luksusfælden'-deltagers succes: Vandt kæmpe beløb på casino

Fordi hans mor også er så stor en stjerne, har det altså i lang tid været vigtigt for Xander, at han ikke blev forbundet med efternavnet Linnet. Nu kan han se, at han gennem tiden måske har taget lidt for meget afstand til det efternavn, og han indrømmer, at han måske endda er flygtet fra sig selv.

- Men nu, 11 år efter mit første album droppede, og folk efterhånden har lært mig godt at kende, kan jeg vist godt begynde at slappe lidt af. Og ikke tænke så meget på, hvad alle andre tænker. Men i stedet være stolt over, hvor jeg kommer fra, hvem jeg er og åbne op for den lyd, der altid har gemt sig i mit inderste, oplyser Xander og slår fast:

- Af den grund vil mit kunstnernavn fremover være ‘Xander Linnet’. Det har altid været planen og det føles som det bedste tidspunkt nu. At starte denne nye rejse med at vende hjem.

LÆS OGSÅ: Amalie Szigethy afslører hemmeligheden bag kæmpe vægttab

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Xander Linnet (@xander.linnet)