Claus Holms lette januarmad: Gang i grillen

Det nye år er skudt i gang, og grillen er allerede tændt op hos Claus Holm.

Selvom baghaven er brun og våd, og regnvejrsskyerne hænger tungt over Sydfyn, så breder der sig hurtigt en vidunderlig duft fra grillen, når 'GO’ Morgen Danmark'-kokken Claus Holm letter på låget på gasgrillen i haven i Svendborg.

LÆS OGSÅ: Silas Holst i stor sorg

– Det vigtigste, når man griller om vinteren, er at gøre alle tingene klar indenfor. Grillen skal være varmet helt op og klar, så går man ud og griller. Og så skal der grilles under låg, så det holder varmen, fortæller Claus Holm, 52, mens han lægger fisk, spidskål og pastinakker på grillen.

– Om vinteren bruger jeg mest min brændefyrede grill, når jeg skal grille en stor steak på ben. Men når man skal grille fisk, som den danske lyssej, som jeg griller i dag, så er det alt rigeligt at fyre op under gasgrillen.

LÆS OGSÅ: WOW! Så meget tjener ‘Golden Globes’-værten

Lyssejen er ikke så dyr, den er pivhamrende sund, klimavenlig og bæredygtig. Den er lidt fastere i kødet end torsk, så den er nem at grille.

Efter en hektisk jul og et travlt nytår, så glæder Claus sig til en tur i sommerhus i Hvide Sande med sin elskede Anne, hunden Otto og ren afslapning.(Foto: Klaus Bo Christensen)
Efter en hektisk jul og et travlt nytår, så glæder Claus sig til en tur i sommerhus i Hvide Sande med sin elskede Anne, hunden Otto og ren afslapning.(Foto: Klaus Bo Christensen)

Kål på kålen

Januar måned er jo traditionelt måneden, hvor mange skal smide nogle kilo, og Claus Holm er med på holdet.

LÆS OGSÅ: Anne Sofie Espersen scorer nyt job

– Når jeg skal i gang med at tabe mig igen, så spiser jeg masser af kål. Man kan godt blive træt af at spise kål, men hvis man griller kål, så det lige får den sorte flade, og man så snitter det op og blander det med citron, så behøver det faktisk ikke mere. Og sammen med fisken bliver man hurtigt mæt på den fede måde. Det gælder om at holde det enkelt og let i januar, for vi kommer jo lige fra december, hvor vi har spist tungt og fedt. Kroppen og hjernen har lige brug for at komme igennem januar på en helt enkel måde.

Artiklen fortsætter under billedet...

– Smid citronen på grillen, så bliver smagen helt fantastisk. Og sammen med olien løfter det både fisk og kål. (Foto: Klaus Bo Christensen)
– Smid citronen på grillen, så bliver smagen helt fantastisk. Og sammen med olien løfter det både fisk og kål. (Foto: Klaus Bo Christensen)

Når Claus Holm kigger ind i 2023, så har han et klart mål.

LÆS OGSÅ: Smuk afsked med ‘De unge mødre’-stjerne

– Jeg har besluttet mig for at lægge bekymringerne på hylden. Det buldrer i verden, der er krig i Europa, der er inflation og energikrise, men jeg kan ikke rigtigt gøre noget ved det. Så jeg vil prøve på at finde en ro og balance i at gøre de normale ting som at gå op i min brugs og købe en liter mælk. Jeg skal ikke ud at rejse, jeg vil blive hjemme og koncentrere mig om at tabe mig lidt mere.

(Foto: Klaus Bo Christensen)
(Foto: Klaus Bo Christensen)

66 kilometer

Claus Holm vejede tidligere 130 kilo, men han har smidt de 30.

– Jeg har et mål om at løbe et ekstremløb på 66 km på 10 timer på Ærø til maj. Jeg løber tit og har løbet 25 halvmaratoner nu, og jeg løber faktisk ret stabilt.

LÆS OGSÅ: Romantisk ferie: Pernille Nygaard og Kåre Quist nyder varmen

Claus Holm var med i 'Fem fede kokke', hvor han skulle tabe sig i første og anden sæson, og i tredje sæson var han de nye kokkes mentor.

– Jeg håber, at der kommer en 4. sæson af 'Fem fede kokke'. Vi har alle sammen fået skubbet, og så er der jo en masse valg at tage. Mange af os har jo taget på igen, og nogle af kokkene meget mere end mig. Jeg tror, at seerne gerne vil se, hvordan det er gået os. Det er jo helt naturligt, at der sker en masse med folk, som taber sig, og man er jo ikke et dårligt menneske, fordi man tager på.