Claus Holm udsat for chikane: Mobbet væk fra tv

Det er ikke altid let at være en offentlig person. Det har kokken Claus Holm mærket på egen krop.

Den fynske kok Claus Holm fra 'Go’ Morgen Danmark' er en populær fyr med næsten 100.000 følgere på Facebook og mere end 66.000 følgere på Instagram.

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Jenna og Albert fortæller om deres forhold…

Men bagsiden ved at være en følsom fyr, der gerne deler ud af livets glæder og sorger på de sociale medier ramte Claus Holm så hårdt, at det betød syv måneder væk fra tv-skærmen.

LÆS OGSÅ: Szhirley overrasker sønnen: En gave for livet

– Min svigermor og min hund, Carlo, døde. Det gjorde rigtigt ondt. Da min kone, Anne, fandt en knude i brystet, som heldigvis var godartet, tænkte jeg: ”Vor Herre, ikke tre på en gang, det magter jeg ikke!”. Så begyndte livet stille og roligt at ramle for mig, fortæller Claus Holm, 52, da HER&NU møder ham på restaurant Gemyse i Tivoli.

Beskeder om, at han så dum ud, var træls at høre på og var blevet tyk, ramte ham hårdt.

– De sprang som atombomber inde i kroppen på mig. Mit ømme punkt er min mave, for jeg kæmper og kæmper for at komme af med den mave. Men i en dårlig periode i livet, hvor jeg ikke sov og blev stresset, tog jeg på lige på maven.

Gik til psykolog

Claus Holm har aldrig lagt skjul på, at han er et følsomt gemyt, som har brug for coaching i livet.

Efter råd fra en psykolog, tog han derfor en pause fra 'Go' Morgen Danmark'.

LÆS OGSÅ: ‘Ex on the Beach’-deltager udsendt for NATO

– Jeg sagde bare, at jeg ikke kunne tage vagter. Set i bakspejlet skulle jeg bare have fortalt om det. Til sidst spurgte de, hvor jeg blev af, og så kom det lige så stille og roligt ud af mig. Jeg havde nogle gode snakke med Michéle Bellaiche.

Claus Holm vil ikke ynkes, men han har et klart budskab.

LÆS OGSÅ: Kort efter fødslen: Mathilde klar til endnu et barn

– Det er ikke synd for Claus Holm, men uanset om man er kendt eller ej, har man opture og nedture. Og vi skal kraftdejseme lære at tale ordentligt til hinanden. Jeg voksede op med min mors mand, som sagde til mig: ”Du bliver aldrig til noget!”. Det kommer tilbage til mig i dårlige tider. Jeg er jo bare et ganske almindeligt menneske, som er dobbelt så følsom som alle andre.

Artiklen fortsætter under billedet...

Min Facebook-familie

De perfide bemærkninger på Facebook fik Claus til at overveje at lukke sine sociale medier.

– Jeg gik i lang tid og snakkede med Anne om det. Men jeg oplever jo også, at min Facebook oversvømmes med kærlighed, når jeg lægger helt almindelige ting op. ”Du har reddet min dag”, skriver folk.

LÆS OGSÅ: Tidligere ‘Paradise’-deltager ude af ‘MasterChef’: Jeg brød sammen

– Vi har alle brug for et åndehul, det er min lille Facebook-familie for mig. Jeg skriver mange ting og er meget åben. Mange skriver heldigvis, ”du er sgu god nok”, og så tænker jeg: ”Nåh, ja, det er jeg jo også”.

Claus vil gerne give de mennesker, som gemmer sig bag skærmens anonymitet en opsang.

LÆS OGSÅ: Ninos forklarer: Derfor har jeg droppet Bronuts

– Det, du sender af sted på de sociale medier, rammer 800 gange hårdere, end du selv tror. Der er ingen i denne verden, der har brug for, at blive sablet ned. Vi har brug for omsorg og kærlighed. Tænk dig om, inden du skriver noget. Er det nødvendigt at skrive det – og vil du sige det til personen ansigt til ansigt?, siger Claus, der heldigvis er kommet ovenpå igen.

– Jeg har et godt liv. Jeg er blevet mere robust nu, og troen på mig selv er vendt tilbage, slår han fast.