Charlotte Bøving giver status på helbredet

Tv-lægen håber, at lægerne kan få bugt med den kræft, der igen er i udbrud.

Det er to måneder siden, tv-lægen Charlotte Bøving kunne dele den triste nyhed, at der igen var udbrud i den uhelbredelige tarmkræftsygdom, som hun har kæmpet mod siden 2016.

Indtil videre er der dog ikke andet for end at vente, fortæller hun til HER&NU til premieren på Sønderborg Sommerrevy.

LÆS OGSÅ: Lise Baastrups store last: - Jeg kan ikke styre mig

Den metastase, lægerne har opdaget, er nemlig omtrent syv millimeter stor - og derfor må Charlotte Bøving væbne sig med tålmodighed.

- De har tilbudt at operere mig, men de vil gerne vente, til den er cirka en centimeter, for så er den lettere at identificere i forhold til de andre lymfeknuder i området, forklarer tv-lægen og tilføjer:

- Den ligger lidt teknisk svært, men jeg har en dygtig kirurg, der gerne vil pille den ud - og hende har jeg lagt mit liv i hænderne på før, og det gør jeg så igen.

Den 3. september skal Charlotte scannes igen, og her får hun altså svar på, om der har været vækst nok til, at det er tid til at lægge sig på operationsbordet.

Tv-lægen er dog fortrøstningsfuld, hvad angår processen.

LÆS OGSÅ: Keld og Hilda har solgt huset

Tilbage i 2016 lød lægernes dom, at femårsoverlevelsen for netop denne kræftform var på cirka 50 procent.

- Den har jeg jo krydset godt og grundigt, kan man sige, og jeg tænker, hvis jeg får den her metastase pillet ud, inden den når at sprede sig yderligere, så tænker jeg da ikke, at det er min tur foreløbigt, lyder det fra Charlotte, der fortsætter:

- Jeg vil i hvert fald gøre, hvad jeg kan, og passer på mit immunforsvar alt hvad jeg kan.