Caroline Flemings søster i tårer: Brød sammen

– Undskyld, men jeg er lidt rørt, sagde Louise Albinus fra slotstrappen og tørrede sine tårer væk.

På trods af at det lykkedes Louise Albinus at sikre, at Valdemars Slot bliver på familiens hænder, så blev hun ked af det, da hun i sidste uge endelig fik nøglerne.

For hendes søster, Caroline Fleming, havde tømt slottet fuldstændigt for indbo.

Artiklen fortsætter under videoen af brødrene Jeppe og Nikolaj fra ‘Først til verdens ende’...

– Alt er fjernet. Vitterlig alt, sagde Louise Albinus til Fyens Stiftstidende dagen efter overtagelsen.

Købet af slottet kom efter lang tids usikkerhed om fremtiden. Søstrenes selskab, der drev slottet, blev sidste år sendt til tvangsopløsning, fordi Caroline nægtede at underskrive regnskabet.

LÆS OGSÅ: Vennerne om Sidney Lee: Han ville gerne ud af det

I flere dage op til overtagelsen arbejdede Flemings flyttefolk med at fjerne inventaret fra det 378 år gamle slot. Caroline dukkede ifølge avisen også selv op på slottet og gik en måske sidste runde i sit barndomshjem.

Fleming kunne fjerne indboet, fordi hendes 18-årige søn, Alexander, arvede det hele ved sin morfars død i 2017. Louise Albinus havde forsøgt at købe noget med stor affektionsværdi for hende, men var blevet afvist.

LÆS OGSÅ: Teitur om voldtægtsanklage: Enhver mands mareridt

Det har givet hende ondt i maven af sorg.

– Jeg har ikke råd til det hele, men jeg havde lavet et udvalg af genstande, som jeg var interesseret i at købe. Men jeg fik pænt nej, forklarede Albinus, der nu vil prøve at købe tingene, når de efter sommerferien kommer på auktion hos Bruun Rasmussen.

Må lukke

Som noget af det første inviterede Louise Albinus og hendes mand Nikolaj de lokale beboere og venner som greveparrene fra Tranekær og Egeskov på besøg.

Desværre fik de som det første en dårlig nyhed.

LÆS OGSÅ: Jacob Risgaard afslører ny karriere

– Derfor håber Nikolaj og jeg meget på jeres forståelse og opbakning, når jeg siger, at slottet ikke kan forblive åbent som museum. For der er ganske enkelt ikke noget at vise frem, forklarede hun med tårer i øjnene fra hovedtrappen.

Parret er nu i gang med at lægge planer for, hvordan de kan gøre slottet rentabelt, og blandt de mange idéer er en skovbegravelsesplads, ældreboliger og noget, der kunne lyde som et hospice.

– Vi har en drøm om at etablere ældreboliger på vores jord. I et naturskønt område, hvor vi kan være med til at give omsorg til vores ældre, sagde Louise Albinus ifølge Fyens Stiftstidende.

LÆS OGSÅ: ‘Nybyggerne’-par skal være forældre

På den måde kan de måske give andre den mulighed, som både hendes far og farfar ikke fik. Hendes far døde under behandling på privathospitalet Helios i Slesvig i Tyskland, mens hendes farfar, Carl Juel-Brockdorff, i 1989 gik bort på Odense Universitetshospital, selv om de begge havde et stort ønske om at dø hjemme på Tåsinge.