(Foto: Bo Nymann)
(Foto: Bo Nymann)

Bodil Jørgensens store overskud: Vil hjælpe andre

Bodil Jørgensen vil sætte et positivt aftryk på verden.

Bodil Jørgensens eget liv står i skarp kontrast til hendes rolle i Viaplay-serien 'Elvira'. Her er det et bordel, der danner rammen om historien, og den garvede skuespillerinde har påtaget sig rollen som hjemløs.

LÆS OGSÅ: Mai Manniche deler svær besked

Artiklen fortsætter efter videoen, hvor Emil forklarer sig efter øråd i ‘Robinson’...

– Det er en barsk skæbne. Det er jeg meget bevidst om, og derfor prøver jeg også at gøre, hvad jeg kan for at hjælpe de hjemløse, forklarer den 61-årige skuespillerinde.

Dramaserien 'Elvira' har otte afsnit og kan streames på Viaplay. (Foto: Viaplay)
Dramaserien 'Elvira' har otte afsnit og kan streames på Viaplay. (Foto: Viaplay)

I det hele taget forsøger hun at sætte sit eget positive aftryk på verden. Hun støtter forskellige hjælpeorganisationer og bidrager gerne med socialt arbejde.

– Det er en prioritet i mit liv at hjælpe andre. Det føles ikke som en pligt. Det er mere en følelse af, at man er forbundet, fortæller Bodil og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Josephine fra ‘Tinka’ blev mobbet: Jeg skilte mig ud

– Jeg er jo også et privilegeret menneske. Jeg har fået gode roller, og jeg har arbejdet. Der er mange skuespillere, der ikke har det. Jeg har også mentalt et overskud, og jeg føler, at jeg har meget at give.

Hun er godt klar over, at det ikke er alle, der har lige stor mulighed for at hjælpe andre, men hun slår fast, at lidt også har ret.

LÆS OGSÅ: Jarlen udfordret: Kamp om VM-sang

– Man kan jo ikke det hele. Det er klart. Men man har altid fem minutter til at tale med et menneske, man møder. Og næsten alle har også tre kroner, pointerer skuespillerinden, der giver sin nu afdøde far æren for hendes lyst til at hjælpe andre.

Artiklen fortsætter under billedet...

Bodil har selv malet billederne bag hende. – Det er længe siden, jeg har malet, men jeg vil gerne i gang igen. Det er rigtig rart at koble af på den måde. (Foto: Bo Nymann)
Bodil har selv malet billederne bag hende. – Det er længe siden, jeg har malet, men jeg vil gerne i gang igen. Det er rigtig rart at koble af på den måde. (Foto: Bo Nymann)

Ro i hjemmet

Bodil Jørgensens hjem emmer af personlighed. Velvalgt nips med affektionsværdi er nøje placeret rundt omkring, og hendes egne malerier pryder væggene, mens udsigten til skov fra de store vinduer skaber ro.

LÆS OGSÅ: Geggo afslører svimlende husleje

Hun har sammen med sin mand, Morten, boet i enderækkehuset i Nordsjælland siden 2015. Parret flyttede fra Nørrebro efter Bodils arbejdsulykke i 2014, hvor hun brækkede kravebenene, samtlige ribben, havde brud på bækkenet og skader på både lever og nyrer.

LÆS OGSÅ: SMUGKIG: Breinholt tilbage på skærmen

– Min ulykke var en af grundene til, at vi valgte at flytte. Men vi elsker også naturen og roen, og vi kunne mærke, at tiden var inde til at flytte, fortæller Bodil, der i dag er kommet sig næsten helt efter ulykken, som fandt sted under optagelserne til 'Far til fires vilde ferie'.

Artiklen fortsætter under billedet...

Bodil Jørgensen med sin mand siden 2005, Morten Søborg. (Foto: Michael Stub)
Bodil Jørgensen med sin mand siden 2005, Morten Søborg. (Foto: Michael Stub)

Har gnisten

Skuespillerinden er mor til Rigmor, 14, Østen, 22 og Johannes, 26, men det er kun den yngste i flokken, der stadig bor hjemme.

LÆS OGSÅ: WHAT: Sine må udskyde fertilitetsbehandling efter ‘Robinson’

– Alle børnene er efterhånden ved at være godt i vej. De her det godt og trives i deres liv, lyder det fra Bodil, der ikke lægger skjul på, at det er en stor glæde for hende. Og lige så vel som børnene trives, så trives hun også selv fortsat på de skrå brædder.

LÆS OGSÅ UH! Er Kim og Kanye ved at finde sammen igen?

– Man kan ikke kræve, at folk skal kunne spejle sig i én og den historie, man fortæller, hvis man ikke har gnisten. Hvis gnisten forsvinder, så skal man ikke mere, slår Bodil fast.

Gnisten lever heldigvis stadig i bedste velgående, og Bodil ser blandt andet frem til at lave Cirkusrevyen til næste år.