(Foto: Anthon Unger)
(Foto: Anthon Unger)

Annes kamp for kvinder: Ingen skal lide

Ingen skal lide på min vagt, siger Anne.

Mens nogle kvinder ikke mærker noget til overgangsalderen, er andre nærmest invaliderede. På Bogmessen i Bella Center var Anne Hjernøe en populær gæst med sin nye bog 'Stærk overgang', hvor hun fortæller om sine egne erfaringer og med et hold eksperter hjælper med gode råd.

LÆS OGSÅ: Line Hoffmeyer har fortrudt

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Anne Louise Hassing viser sin nye kæreste...

– Jeg synes, vi skal til at tage os sammen og få overgangsalderen aftabuiseret. Vi taler meget om perioden med små børn og det, der følger med som dårlig søvn, men overgangsalderen rører vi ikke. Det gik op for mig, at de fleste kvinder kun kender tre symptomer på overgangsalderen. Og der er op til 200. Jeg tænkte, det skal simpelthen være løgn, fortalte den 53-årige tv-kok.

LÆS OGSÅ: Indrømmer: 2022 har været et forfærdeligt år

Hun kalder sin egen overgangsalder for ”nogenlunde fornuftig”.

– Jeg tænker, det er fordi, jeg lavede en forholdsvis stor livsstilsomlægning for fem år siden. Jeg fik ryddet op i mine kostvaner og sat gang i motionen. Når jeg afviger fra det spor, så begynder jeg at få symptomer lige med det samme, lød det fra Anne, der på Bogforum glædede sig over at signere et eksemplar til en mand, der gerne ville klædes på til at hjælpe sine kone.

LÆS OGSÅ: DR-Løve taler ud om porno-fortid

– I min bog er der mange gode råd til selvhjælp med træning og kost, men også om hvornår man ikke kan hjælpe sig selv og skal række ud efter hjælp. Ingen skal lide på min vagt, sagde hun.