Ambitiøse Johanne Louise Schmidt: Vælger familien til

Johanne Louise Schmidt, der spiller statsminister i den nye sæson af 'Borgen', prioriterer sin familie frem for alt.

Hver søndag kan man opleve hende som viljestærk statsminister i den nye sæson af 'Borgen', men også privat er Johanne Louise Schmidt et ambitiøst menneske. Efter i sine tidlige år som skuespiller at have knoklet hårdt for at nå sine mål, har fødslen af datteren Allie dog givet hende et nyt perspektiv.

LÆS OGSÅ: CHOK! Deltager droppet i ‘Luksusfælden’: Udvandrer i vrede

Nu er hun først og fremmest mor. For både Sidse Babett Knudsen, Pilou Asbæk og Birgitte Hjort Sørensen har den elskede tv-serie åbnet døre i Hollywood, men udlandet er ikke noget, der umiddelbart frister.

– Jeg har familie, så jeg har på ingen måde planer om at skulle erobre hele verden. Overhovedet ikke. Jeg har ikke engang en agent, ler hun og lyser op i et venligt smil. I det hele taget har femårige Allie, som hun har med kæresten Thomas Hwan, vendt op og ned på den 38-årige skuespillers liv.

LÆS OGSÅ: Her er Lene Beiers nye program

– Da jeg fik min datter, blev det klart for mig, at jeg altid har lidt af angst, men det kommer til udtryk på forskellige måder. Jeg havde ikke lært hjemmefra at deale med svære følelser, så i mange år drak jeg mig fuld, og byturene var min ventil. Jeg var ikke bevidst om, at det nok handlede om et ønske om kontrol. Festerne var angstdæmpende, og det var min måde at komme væk fra angsten og nervøsiteten. Når jeg drak, kunne jeg være mig selv, fortalte hun for nylig til Hendes Verden.

Aldrig haft det så godt

Over for Børsen har hun dog understreget, at hun ikke har været alkoholiker, men en festglad person.

– I dag kan jeg godt gå ind i de ting, der gør ondt, og jeg har aldrig haft det så godt som nu. Jeg er også blevet en bedre skuespiller af det. Man skal åbenbart gå gennem det dårlige land for at komme ud på den anden side, hvor sandheden og originaliteten ligger.

LÆS OGSÅ: Zindy Laursens store lykke: Her er min far

Selv om en engelsksproget rolle i udlandet ikke umiddelbart er noget, hun længes efter at få tilbudt, vil hun dog alligevel lytte, hvis telefonen en dag ringer.

– Med det liv, jeg har levet, har jeg fundet ud af, at man intet ved om, hvad der sker.