Endnu en kendis kvæstet i ekstremt realityshow
Beth Tweedle er indlagt efter et styrt under skihoptræningen i realityshowet The Jump.

Endnu en kendis kvæstet i ekstremt realityshow

Det britiske realityshow The Jump, hvor kendte briter konkurrerer i olympiske vinterdiscipliner, har sendt OL-medaljevinderen Beth Tweedle på hospitalet med frygt for en alvorlig rygskade.

Det er et af de mest ekstreme realityshow briterne nogensinde har set kendte landsmænd blive kastet ud i. The Jump, der sendes på engelske Channel 4, havde allerede sidste år adskillige tilskadekomne, og i år er ingen undtagelse. To deltagere var allerede udgå med skader, da den foreløbigt mest alvorlige ulykke indtraf lørdag.

Gymnasten Beth Tweedle, der vandt OL-bronze i London i 2012, havde egentligt klaret sit hop i disciplinen skihop, da hun efter landingen kolliderede med en barriere. Hun blev øjeblikkeligt stabiliseret og fløjet med helikopter til behandling for hvad der forlyder skulle være to brud på rygsøjlen.

Omfanget af hendes kvæstelser er ikke officielt bekræftet, men søndag meddelte hendes familie i en kort pressemeddelelse, at hendes tilstand er stabil og hun afventer en operation.

LÆS OGSÅ: Dr Phil bliver til dramaserie

Det ekstreme realityshow har allerede set skuespilleren Tina Hobley udgå med dobbeltbrud på armen og en forstuvet albue efter et træningsuheld, og den olympiske guldmedaljevinder i svømning Rebecca Adlington er ligeledes udgået efter at hun slog sin skulder af led under træningen.

Realitystjernen Mark Francis har også været på nippet til at udgå med en skade, men han er dog fortsat med. Det samme er den tidligere olympiske sprinter Linford Christie, selvom han dog grundet en forstuvning måtte springe et afsnit over.

LÆS OGSÅ: Robert Hansen i ærlig dokumentar: Det er barsk at se

Foruden skihop kæmper deltagerne i discipliner som storslalom, skeleton, bobslæde, langrend og hurtigløb på skøjter, og ind til videre har programmet kun kørt to uger.

Uheld og skader får briternes mest berømte skihopper Eddie "The Eagle" Edwards til at slå alarm over for avisen The Mirror.

- Jeg er bekymret, for uden den nødvendige træning er der fare for karrieretruende ulykker. Jeg har hele tiden sagt til dem, at de skal passe på de her folk (deltagerne, red.), for de har jobs og går det galt, så kan de ikke passe de jobs, lyder det fra skihopperen, der vil have produktionsselskabet til at stramme op på sikkerheden.

LÆS OGSÅ: Mig og min mor-stjerne takker nej til Playboy

Han har selv gæsteoptrådt i programmet i forbindelse med skihopkonkurrencen og er overrasket over, hvordan tv-selskabet er gået til opgaven. Blandt andet ved at behandle deltagerne ens uanset deres erfaringer med at stå på ski.

- Jeg mødte Beth Tweedle før det første afsnit, og jeg tror altså ikke, at hun nogensinde havde stået på ski før. Rebecca Adlington lignede en begynder.

- Skihop er altså en farlig sport, og det er svært for kendisser, der aldrig har stået på ski før.

LÆS OGSÅ: Talent-dommer springer ud som skuespiller

Fra Channel 4, der står bag programmet, lyder meldingen, at man gør alt, hvad der er muligt for at have maksimal sikkerhed for deltagerne.

- Deltagernes helbred og sikkerhed har altid været vigtigst. Der vil altid være et element af risiko, når man konkurrerer i vintersport, men alle deltagerne modtager grundig træning og instruktion fra både helbreds- og sikkerhedseksperter. Ingen får lov til at hoppe før trænerne vurderer, at de er gode nok, siger en talsmand i en pressemeddelelse.

Som det fremgår af klippet herunder, så er styrt en fast bestanddel af programmet, som nu er i gang med tredje sæson.

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok