MasterChef-dommer: Niveauet stiger gevaldigt

Der er langt fra top til bund i årets deltagerfelt, men bundniveauet er hævet, mener MasterChef-dommer Thomas Castberg.

Danskerne kan tilsyneladende ikke få nok af MasterChef. Programmet har kørt siden september 2011, og selv i dag trækker det flere end 100.000 danskere til tv-skærmen, når de tre dommere Thomas Castberg, Jakob Mielcke og Jesper Koch bedømmer håbefulde danskeres retter.

Men i år har kvaliteten varieret meget. Fra madanmelderen Rasmus Palsgård, der har imponeret gang på gang til et par, som fejlagtigt troede, de serverede rødfisk. For fisken var godt nok rød, men det var ikke en rødfisk.

- Jeg tror, du rammer rigtigt ved at sige, at det er meget varieret i år, men jeg vil sige, at der er flere, som er dygtige, jeg synes, bundniveauet er hævet, siger dommer Thomas Castberg til HER&NU.

- Det vil man også se, når vi når kvart- og semifinalerne, at niveauet stiger gevaldigt.

LÆS OGSÅ: MasterChef-dommer: En af deltagerne har anmeldt min restaurant

At deltagere møder op og ikke kan genkende en rødfisk, lægger han ikke så meget i.

- Det generer mig ikke. Det er jo meget af det, MasterChef handler om - forstår folk mad eller ej. Det, der bærer dig frem er, at du kan lave noget godt med en råvare, du aldrig har arbejdet med før.

- Vi siger ofte til deltagerne: Hold det enkelt med mindre opgaven indbyder til andet. Den største udfordring for alle fra start til finale er at gennemføre den opgave, vi har givet dem. Man skal ikke være for ambitiøs og skyde over målet, siger han.

Artiklen fortsætter under billedetMasterChefs dommertrio Thomas Castberg, Jesper Koch og Jakob Mielcke. Foto: TV3

Netop i de situationer er dommerne ekstra opmærksomme. De har ganske rigtigt flere gange i løbet af sæsonen været ude med riven efter deltagerne, men med deltagere, der blotter sig på nationalt tv og viser deres kogekunst frem, skal man træde varsomt.

- Nogle gange laver de noget forpulet lort, men det kan vi jo ikke sige til dem. For de har gjort, hvad de kunne. Det er enormt engagerede mennesker, som vil det her, og så må man tage hånd om dem, forklarer han.

LÆS OGSÅ: Hemmelighedsfulde Price-brødre: Ny restaurant

Når det alligevel kan virke voldsomt, når dommerne leverer verbale ørefigner til de mindst gode deltagere, så er det nok ikke helt forkert, medgiver MasterChef-dommeren.

- Det handler også om, at hvis alle på nær én laver forbandet god mad, så bliver det hårdere at være den sidste. Da vi havde kendte med, lavede de nærmest is med fisk. Det kunne være noget lort. Nu er deltagerne heldigvis dygtige, griner han.

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>

Ok