HER&NU satte mor og datter stævne hos kosmetolog i Haderslev.

Theresia og Rachel fra "Årgang 0" på skønhedsklinik

En af de ting, som Rachel Ellebye fra den populære serie "Årgang 0" nød ved at gå på Askov Højskole var, at det var helt o.k. at gå rundt i sweatpants og uglet hår, uden at der blev gjort grin med det.

Nu går Rachel i gymnasiet i Sønderborg, og det betyder, at der er noget mere fokus på udseendet. Nu renser hun sin hud hver dag og sørger for, at håret sidder pænt.Men det er ingenting i forhold til, hvordan Rachels mor, Theresia, så ud i sin ungdom i 80’erne i København:

LÆS OGSÅ: Gilmore Girls er tilbage med nye afsnit

- Jeg var kun 12 år, da jeg begyndte at gå med neglelak og masser af makeup. Og så var jeg dynget til med parfume af de tunge klassikere fra Yves Saint Laurent som "Paris" og "Opium", som jeg købte på charterferier. I min Blå bog fra Niels Steensens Gymnasium på Østerbro stod der om mig, at jeg fra 7. klasse til 3. g altid gik med makeup. Jeg var dullet op med stort hår og høje hæle. Det var faktisk først, da jeg blev præst, at jeg holdt op med at gå med røde negle hver dag. Jeg syntes ikke, at det var passende til begravelser, fortæller Theresia, 50, grinende, inden hun trækker en badehætte på og lader sit ansigt behandle hos kosmetologen Iben på "Klinik Miss Diva E" i Haderslev, hvor HER&NU har sat Rachel og Theresia stævne til en snak om forfængelighed.

LÆS OGSÅ: Silas Holst er tilbage i Vild med dans

Artiklen fortsætter under billedetNegletekniker Evy Nielsen laver akrylnegle på Rachel, og de får en snak om negle- og hudpleje. - Jeg er ikke så god til at pleje min negle. De er vist lidt tørre og flossede. På min badeværelseshylde er der mest neglelakker, mascara og læbepomader. Foto: Niels Henrik Dam

Selvom Rachel er blevet 15 år og læser modeblade og er meget interesseret i mode fra både Tokyo, Milano og Argentina, så er hun ikke blevet en gymnasie-dulle, som Theresia var.

LÆS OGSÅ: Tøffel-tvillinger: Anders og Torben skal snart skilles

Artiklen fortsætter under billedetEvy laver zebrastriber på Rachels blå negle. - Jeg håber ikke, at min far bliver alt for chokeret, konstaterer Rachel. Foto: Niels Henrik Dam

- Jeg hænger mest ud med drengene i klassen, så vi taler ikke så meget om makeup. Jeg kan godt mærke, at jeg bruger lidt flere penge nu på skintonics og cremer, fordi min hud kræver det, og jeg står også lidt tidligere op nu for at ordne mit ansigt. Jeg synes, at fokus på udseendet generelt er blevet lidt for meget efter min mening, især den større fokus på skønhedskirurgi. Det bliver i hvert ikke i næste sæson af "Årgang 0", at jeg skal have en plastikoperation, siger Rachel, mens Evy shiner Rachels negle op med en fræk blå farve.

LÆS OGSÅ: Anders og Torben: Nu skal vi være forskellige

Artiklen fortsætter under billedet- Nej, hvor er de flotte. Nu må jeg altså have brillerne af for at kunne se dem ordentligt. De er meget flotte. Jeg er spændt på, hvad din far siger til dem, siger en grinende Theresia, da Rachel viser resultatet frem. - Jeg siger bare til far: Sådan er det at være pige. Foto: Niels Henrik Dam

Da Theresia kommer ud fra kosmetologen med en flot makeup og er helt afslappet efter behandlingen, sammenligner hun og Rachel resultater.

LÆS OGSÅ: "Årgang 0"-Christian: Det er fedt at være kendt

- Jeg skal jo herned igen og have neglene holdt ved lige, siger Rachel, og Theresia er straks med på idéen.

- Vi kunne godt gøre det til en fast mor-datter-ting. Det er faktisk ikke så dyrt, som jeg troede. Og det er en god måde at slappe af sammen på.

Theresia stråler efter en omgang hos kosmetologen. - Jeg har ikke overvejet skønhedskirurgi, og jeg skal absolut ikke have Botox. Jeg turde simpelthen ikke sprøjte verdens farligste gift ind i min krop. Men hvis jeg fik tunge øjenlåg, så ville jeg overveje operation. Alt med måde. Foto: Niels Henrik Dam

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>

Ok