Ny historisk dramaserie får dansk premiere
"Underground" følger en gruppe slavers kamp for at nå friheden i Nordstaterne i første halvdel af 1800-tallet

Ny historisk dramaserie får dansk premiere

Det er ikke kun amerikanerne, der får lov til at følge med i det historiske drama "Underground". Viaplay har sikret sig dansk premiere samtidig.

Er man en af dem, der blev blæst omkuld af Oscar-vinderen "12 Years a Slave", så er der formentligt alle gode grunde til at finde vej til streamingtjenesten Viaplay fra på torsdag.

Her er der premiere på dramaserien "Underground", der kredser om samme sorte kapitel i amerikansk historie. Denne gang med fokus på slavernes flugt fra sydstaterne til nordstaterne i første halvdel af 1800-tallet. Blandt andet ved hjælp af et hemmeligt netværk af hjælpere.

LÆS OGSÅ: Oscar-vinder: Folk tog billeder af mig, fordi jeg er sort

Serien, der også får amerikansk premiere i denne uge, er skabt af Misha Green og Joe Pokaski, der har nogle ganske store succeser bag sig.

Misha Green har været involveret i manuskripterne til "Spartacus: Blood and Sand" og "Sons of Anarchy, mens Joe Pokaski har været med til at producere "Daredevil", "CSI" og "Heroes".

LÆS OGSÅ: Ikke flere mordsager: Nu slutter Bones

De fire første afsnit er instrueret af Anthony Hemingway, der har adskillige succesfulde tv-serier på sit cv, blandt andet "Orange Is the New Black" og "True Blood".

Sidstnævnte er i øvrigt også en serie, som et par af "Undergrounds" bærende roller har optrådt i. Således bliver det for True Blood-fans et gensyn med Jurnee Smollett-Bell og Christopher Meloni.

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok