banner image

13 NUMRE AF HER&NU      KUN 299KR.

BESTIL HER
Sophia Nohr har tidligere deltaget i DR-programmet "X Factor".

Sophias krise inden Melodi Grand Prix: På antibiotika og opiumsdråber

Sangerinden Sophia Nohr har bøvlet med sygdom i ugerne op til lørdagens Melodi Grand Prix, men melder sig klar.

26-årige Sophia Nohr er klar til at gå på scenen med sangen "Blue Horizon", når det danske Melodi Grand Prix lørdag aften bliver afviklet i Horsens. Men det holdt hårdt.

Det fortæller den kønne mor til to, da HER&NU fanger hende på telefonen.

- Jeg har ikke bare været nervøs op til, jeg har været panisk angst, griner hun indledningsvis og fortsætter.

- Jeg har ligget syg i 12 dage. Jeg er både på antibiotika og opiumsdråber, og jeg må ikke drikke noget til festen i aften (i går, red.). Så der skal jeg sidde med min hostesaft. Det er super ærgerlig timing, at det skal ske netop nu. Jeg har været så bange for, at jeg ikke havde nogen stemme.

LÆS OGSÅ: Her er årets Melodi Grand Prix-værter

Og det har da også været alvorligt, understreger hun.

- For bare et par dage siden kunne jeg ikke sige en lyd, og jeg har måtte tage tonerne én ad gangen med min stemmetræner. Under "X Factor" var jeg slet ikke syg, så jeg er lidt ærgerlig. Men sådan er det, når man lægger en konkurrence som denne i februar.

Men så skal det heller ikke handle mere om sygdom. Det vil ikke være fair over for Sophia Nohr, for selv om hun er glad for, at det ikke er fredag aften, hun skal på scenen, så bevarer hun optimismen.

Svarene bliver leveret med et grin, og hun fremstår ikke som en, der klynker. Snarere en, der forsøger at tage hele den vanvittige situation op til karrierens højdepunkt med et smil.

- Jeg føler mig klar, og jeg er spændt. Jeg har hygget mig rigtig godt med dem, der skal være med mig på scenen. De er ikke så nervøse og tager det helt roligt, så kan jeg også bedre slappe af, fortæller hun.

LÆS OGSÅ: Kristel fra X Factor vil vinde Melodi Grand Prix

At stå på scenen til Melodi Grand Prix er lidt en drøm, der går i opfyldelse.

- Jeg er typen, der har fulgt med stort set hvert år. Du ved, den type at hvis jeg har været til en fest, og der var Eurovision, så tændte jeg for fjernsynet og satte mig i hjørnet, imens de andre dansede på bordene. Da jeg var barn, sad vi foran fjernsynet og lavede et spil ud af det. Jeg tjente en masse lommepenge, fordi min far var elendig til at gætte, griner hun.

Siden "X Factor" har hun befundet sig i, hvad hun selv kalder en "soul-searching-periode". Her har hun ventet tålmodigt og takket nej, når folk har henvendt sig med sange, hun skulle synge. Fremadrettet vil hun kun synge sit eget materiale, understreger hun.

Hør Sophia Nohrs sang herunder:

Henover sommeren og frem til efteråret har Sophia Nohr givet koncerter rundt omkring i Danmark, og siden november har hun arbejdet koncentreret med Melodi Grand Prix. Her skal hun blandt andet forsøge at besejre Simone Egeriis, som bookmakerne allerede har udskreget som den klare storfavorit.

- Men er det ikke altid sådan?, spørger Sophia Nohr, da hun bliver konfronteret med, at én artist skiller sig så markant ud hos odds-sætterne.

- Jeg synes altid, der er en, som bookmakerne forelsker sig i og betegner som en klar vinder. Men der sker så meget på scenen, og det handler også om, hvordan man performer, hvordan musikken bliver leveret, om man lever sig ind i sangen eller ej. Der er så mange parametre, at jeg ikke tror, man kan bruge den indspillede udgave til noget, siger hun.

LÆS OGSÅ: Grand Prix-skandale: DR fyrer jurymedlem

Når Melodi Grand Prix er slut, skal hun på operationsbordet. For lige nu kan medicin holde skavankerne i halsen nede, men det kan det ikke på sigt.

- Jeg havde lagt mærke til, at der var noget i min vejrtrækning, og lægen fortalte, at jeg havde hævede mandler. Så jeg blev indkaldt til en operation, som jeg jo ikke havde tid til. Det skal gøres på et tidspunkt, men det bliver ikke lige nu, siger Sophia Nohr, der lørdag aften går på scenen som nummer fire.

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>

Ok